A vezényló tábornok esete a Coviddal

Posted by

Lehetetlen nem foglalkozni a koronavírussal – írja Balogh S. Éva a Hungarian Spectrumban, hiszen most minden ekörül forog Magyarországon. Orbán Viktor pénteki rádiós szózata szinte csak ezzel foglalkozott. Katona-nyelvet használt. Ilyeneket mondott: “az a vírus, ami most pusztít, brit vírus, így hívjuk: brit mutáns, amely agresszivitását és erejét, pusztító erejét tekintve jóval erősebb, mint az egy évvel ezelőtt, az első járvány hullámakor megismert vírus. Ugyanaz a vírus, de mégis egészen más a tűzereje – fogalmazzunk így. Az első időszakban a zárások, az elszigetelés önmagában képes volt a járványt eltüntetni két-három hónapra, míg a második hullám formájában vissza nem jött szeptemberben. Ez azonban nem ilyen vírus, ezt le kell győzni. Tehát ezt szuronyhegyre kell tűzni, át kell lőni a tüdejét, szóval ezt meg kell semmisíteni, és az izolálás, a bezárkózás, az elzárás csak lassítani tudja a terjedését. Ez egy ilyen jól képzett vírus, megsemmisíteni csak vakcinával lehet. Tehát egy éve élünk háborús állapotok között élünk.” Hozzátette még, hogy szakértői szerint ezt a háborút vakcina-oltásokkal lehet megnyerni. Ez nevezik “regisztrációnak”.
Vessünk egy pillantást ezekre a szakértőkre – írja Balogh S. Éva. – Igen, tudom, hogy más diktatórikus személyiségekhez hasonlóan Orbán gyakran egyenesen hazudik, de még mindig feltételezem, hogy a jelenlegi nehézkes nyilvántartást és a háziorvosok rendelőinek használatát meg kellett vitatnia az orvostársadalom néhány képviselőjével. Legalábbis azokkal, akik ideológiailag elfogadhatóak Orbán Viktor és pártja számára. Ezek az emberek akarva vagy vonakodva  a nevüket adták egy olyan rendszerhez, amelyről tudták, hogy hibás. Tudniuk kellett volna, hogy az oltás nem olyan munka, amelyet magasan képzett orvosoknak kell elvégezniük. Tudniuk kellett volna, hogy ezzel a szükségtelen feladattal  akadályozzák a háziorvosok főfeladatát, hogy ellásák a beteg embereket.
A kormány megpróbálja felhasználni a világjárványt politikai haszonszerzésre. Ezért azzal vádolta meg az ellenzéket, hogy propagandaháborút indított az oltások ellen, ami egyenesen hazugság. Az ellenzéki pártok abban reménykedtek, hogy orvosolják a helyzetet egy olyan videó közzétételével, amelyben az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP, a Jobbik és a DK elnökei felszólítják az embereket, hogy menjenek el és oltassák be magukat. Ma az ellenzéki pártok tovább mentek, és „felkérték a kormányt”, hogy törölje a jelenlegi regisztrációs eljárást, és hozzon létre nagy oltási központokat a stadionokban és a templomokban ahol az embereket gyorsan beoltanák, miután egyszerűen csak bemutatják TAJ-kártyájukat.  Annak ellenére, hogy Orbán Viktor dicsekszik a már regisztrált személyek nagy számával, a tény az, hogy a jelenleg regisztrált négymillió nem elegendő az országos védettséghez.
Egy biztos, Orbán Viktor tisztánlátó. Tudja, hogy május 1-ig négymillió embert oltanak be; hét-tíz nappal később ez a szám már ötmillió lesz, és május harmadik hetére pedig hétmillió. Június 15-én kezdődik , a labdarúgó Eb, amiben Magyarország is érintett, mire oda el fogunk jutni – jelentette ki – addigra mindenki, aki regisztrált, az biztosan meg fogja kapni az oltást, és itt lehetőségük lesz arra, hogy ezzel a védettségi kártyával az érdeklődők részt tudjanak venni ezen az eseményen.
Az ország történetének egyik legnagyobb logisztikai, tehát szervezési műveletét irányítjuk most – mondta. És természetesen ő a vezénylő tábornok.

Címkép: szeka.blog