Provokátorok

Posted by

Fábián András
>Proaktív hírdömpingnek mondanám mindazt a szennyet és mocskot, ami az utóbbi pár napban ismét elárasztja a magyar médiát, beleértve a közösségi platformokat is. A „proaktív” jelzőt momentán nem pozitív értelemben használom. Tulajdonképpen már egy bértollnoki automatizmusról, egy rutinról van szó. Minden alkalommal, amikor a regnáló diktatúra úgy érzi, hogy megszorították, beállították a sarokba, ahonnan már nem tud következmények nélkül kifarolni, olyan – lényegében lényegtelen – hírekkel kezd operálni, amelyek lekötik a még olvasó emberek figyelmét. Tüstént felháborító és hányingert keltő üzenetekkel kezdik bombázni a társadalom jobbik részét, akik még érzékenyek a humánumra és az erkölcsre. A boldogtalan népek pedig – miután ők jó házban nevelkedtek -készségesen ugranak a cuccra. Rágják, cincálják, magyarázzák. Jogos felháborodásukban rázzák az öklüket, felemelik a szavukat.

Van ennek a szennyvízcsatornának egy szervezett háttérintézménye is. Párszor magam is megemlékeztem már a Megafon Központ nevű trollképzőről, ahol a rendszer ágens provokatőreit képezik. Már az is egy emberi minőséget mutat, ha valaki egy ilyen helyre beiratkozik „tanulni”. Nem állíthatom biztosan, de a tehetségesebbje talán még jutalomban vagy rendszeres juttatásban is részesül. Tán még dicsekszik és büszkélkedik is vele. Van miből dotálni a nebulókat. Még a múlt év során 56 millió forint támogatásban részesült ez a nemes célok megvalósítására hivatott intézmény, amely a végtelenül hazug nevű Alapjogokért Központból nőtte ki magát. A támogatás állítólag nem közpénzből folyt be a trollképzés eme fellegvárának kasszájába. „Meg nem nevezett „üzletemberek” (igencsak bőkezű – a szerző) támogatása” (https://blog.atlatszo.hu/2021/03/alig-ket-honapos-volt-a-megafon-kozpont-maris-kerult-bele-valahonnan-56-millio-forint/) szerepelt a bevételi oldalon. Hogy a kormány számára ez egy eredményes befektetés volt, mi sem bizonyítja jobban, minthogy azóta elárasztották a provokátorok általában első helyen tett bejegyzései az ellenzéki lapok és közösségi oldalak hozzászólásait. Az ott bogarászók pedig sajnos azonnal ugranak, és reagálnak. A fontos információk és azok megbeszélése pedig azonnal lekerül a napirendről. A foglalkozás tehát elérte a célját, ahogy azt régebben katonáéknál fogalmazták a polfoglalkozások jelentéseiben. Még Jakab Péter proli ízlésre valló párizsis zsömléjére is jutott 1,6 millió hirdetési pénz (https://24.hu/belfold/2021/04/07/a-kopasz-oszt-megafon-jakab-peter/). Máig sem értem mitől proli és miért baj a párizsi meg a zsömle. Megjegyzem, ennyi pénzből a főváros hajléktalanjainak díszvacsorát lehetett volna adni a Margit-szigeten.

Azt mondhatnánk, hogy ezek a piti provokációk, kicsiben mennek. Minden esetben azonban, amikor nagy pénz, nagy disznóság van a pókerasztalon, menetrendszerűen beindul a nagyüzemi trollkodás. Mostanra már vezényszó sem kell hozzá. Történik valami az ellenzéki oldalon, és mindig van egy hangadó, aki kicsavarja, vagy meghamisítja a történéseket. Akkor aztán jönnek falkában a törpe csahosok, felkapják a „hírt” és maximumra srófolják a volumét. Megindul az adok-kapok, mindaddig, amíg a lényeg végül megintcsak elsikkad. A probléma lassacskán a feledés homályába hull. A nép nem tanul.

Manapság a közvélemény egyre nagyobb része egyre nagyobb felháborodással szemléli a kormány járvánnyal kapcsolatos mocskos, profitéhes húzásait, a lenyúlásokat. Döbbenten figyeli az amatőr bénázásnak is gyenge orbáni teljesítményt, amelyet egyszemélyi felelősként kiharcolt magának miközben a felelősséget mindig másra igyekszik hárítani. Épp most derült ki például az is, hogy nem az ellenzék, hanem a Fidesz-KDNP törzsgárdája oltásellenesség bázisa. (https://nepszava.hu/3115794_propaganda-ellen-beoltva-az-ellenzeki-szavazoknal-nagyobb-az-oltasi-hajlandosag) Röhej – mondanám, ha nem lenne sokkal inkább szánalmas.

Durván megnőtt a halálozások száma. Májusra a szakemberek 29 000 (huszonkilencezer) halottal számolnak! Szakmai berkekben! A kormány ugyanis Orbán Viktor vágyainak megfelelően focizni készül, teltházak előtt. Érettségit akar. Iskolanyitást akar. Nyitni akar. Vagyis – nincs erre jobb szó – járvány által szándékosan elkövetett tömeggyilkosságra készül. Eddig csak ellenünk fenekedett és a szüleink, nagyszüleink ellen. Mostmár a gyerekeink és a tanáraik élete sem számít! Nyitni kell! Teltházas foci EB kell! Ez mindent felülír. Őszre majd megtudjuk, hogy sajnálatos módon újabb hullám érte el hazánkat és a halottak száma nem 29, hanem akár 40 ezer is lehet. Tessék rámküldeni nyugodtan a rendőrt rémhírterjesztésért. Szeptemberre, ha így megy tovább meglesz ez a szám. Majd legfeljebb akkor megszüntetik a házi őrizetemet, vagy szabadulok. Ha még élek. Nem mindenkinek lesz ilyen szerencséje, ha Orbán Viktoron múlik.

Márpedig rajta múlik, mert rajtunk, kiszolgáltatott embereken nem múlik már régen semmi sem. Mi szépen elvitatkozgatunk a zsíragyú Gulyás László (kétszeres PhD és egyetemi izé) rasszista mocskolódásán, ami legfeljebb újabb bizonyíték arra, hogy mindenféle papírokkal is lehet idióta senki valaki. Felsikoltunk a kipcsak krumplinemesítő létesítésén. Hápogunk egy a saját kapusát eláruló és dehonesztáló kapusedző homofób kijelentésein, amelyekkel a halszemű Gulyás főminiszter az utolsó szóig egyetért. A félhülye államtitkár meg behívja a német nagykövetet és az íróasztala mögött ülve várja a természetesen nem is késlekedő marhanagy pofont. (https://www.blikk.hu/aktualis/politika/petry-zsolt-hertha-kirugas-magyar-kulugy-nemet-nagykovetseg-diplomacia/s7311jd)

Van egy önmagamnak tett eltökélt fogadalmam: semmilyen körülmények között nem foglalkozom szar emberekkel. Most a példa kedvéért azért mégiscsak idehozom a Bayer nevű véglény „nyílt levelét”, amelyben egy magyar politikus „életében először és utoljára” „emberszámba vesz”. Itt mindjárt meg is jegyzem, hogy miközben méla undorral és a hányingerrel küzdve olvastam a nyomtatott betűket a legnagyobb mélyütést attól szenvedtem el, hogy ez a Bayer nevű erkölcsi hulla a moralitás, a humanizmus és gondolkodás csúcsával, József Attilával példálódzik. Őt igyekszik maga mellé állítani, az ő szavait idézi. Ami mindössze és csupán azért lehetne érthető, mivel Bayer maga híján van az efféle emberi erényeknek. Nincs erről az abszurd ötletről több mondanivalóm.

Az amúgy a büntetőtörvénykönyv vonatkozó paragrafusaiba világosan ütköztethető, uszító tartalmú irományhoz még csak egy gondolat. Mint azt már vélhetőleg mindenki tudja, Gyurcsány Ferenc pontosan azért szólalt fel a Parlamentben, hogy a Fidesz frakció, a kormány és Orbán Viktor fejére olvassa a miattuk elvesztett emberi életekért viselt felelősségüket. A halottak száma mára elérte a 23 000 főt. Kimondja, hogy ezért bűnhődni fognak. Bayer pedig a Fidesz választói nevében (!) fenyegetődzik, hogy ha elveszítik a választásokat, porig égetik az országot. Szó szerint idézem: „…egy nem várt és az ország számára végzetes következményekkel járó kormányváltás után nagyjából hárommillió ember nézné ölbe tett kézzel, hogy önök elkezdjék beváltani a fenyegetéseiket.” Kérdezem a Fidesz szavazókat, ha olvasnak engem, kérdem a trollokat: valóban készek a tömeggyilkos diktatúra és leginkább Orbán Viktor egyeduralmának fenntartása érdekében felégetni az országunkat?!

A Fidesz támogatók említett száma egyébként valószínűleg vágyálom, hasraütés-szerű. A hivatkozott példa viszont 2006-ból ismert. Az akkori puccs szervezőinek és vezetőinek neve sem titok már. Ismert Toroczkay és a rendőri vezetők összejátszása, a Kubatov lista, és ismert a radikális neofasiszta B-közép, amelynek – halál ide-járvány oda – a futball őrült miniszterelnök már jóelőre igyekszik kedvébe járni. Bayer pedig – már bocsánat a metaforáért – megint beleokádott a leveses fazékba.

A tömeg egy része azonban, akinek ennyi is bőven elég, tüstént felüvölt! Hogy merészel! Másik része: Igaza van! Megint mások: Gyurcsány takarodj! Holott az egyedüli helyes és világos válasz az lenne végre, hogy az efféle Bayereket, Orbánt és az egész mocskos Fidesz bagázst, amely már csak ilyen troll-propagandával képes a hatalmát ideig-óráig lélegeztető gépen tartani, el kell zavarni. A gagyi kínai lélegeztető gépet pedig ki kell húzni a konnektorból. Akinek a börtönben a helye, az kezdjen cihelődni. A mi dolgunk ennek érdekében az, hogy fejezzük be végre a trollok etetését és beszéljünk a lényegről! Mindig csak a lényegről. Ne hagyjuk elterelni a figyelmünket!

Címkép: Pápai Gábor