Futbólia

Posted by

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra, hogy nyolc város – köztük Budapest – biztosan nézők előtt rendez mérkőzéseket a nyári Európa-bajnokságon. Nyolc rendező város már megerősítette, hogy a járványhelyzet, valamint a helyi átoltottság előrelátható júniusi-júliusi alakulása alapján a stadionja várhatóan mekkora kapacitással fogadhat szurkolókat:

  • Budapest egyedüliként 100 százalékos kapacitással,
  • Szentpétervár és Baku 50 százalékos,
  • Amszterdam, Bukarest, Koppenhága és Glasgow 25–33 százalékos,
  • London 25 százalék kapacitással a három csoportmeccsre, az elődöntőre és a döntőre várhatóan magasabbal.

Ezzel szemben München, Róma, Dublin és Bilbao április 19-ig kapott haladékot az UEFA-tól, hogy bejelentse végső döntését a szurkolók beengedését illetően. AZ UEFA ARRÓL MÁR DÖNTÖTT, HOGY MINDEN STADIONBAN A SZURKOLÓKNAK EGY-EGY 30 PERCES PERIÓDUS ÁLL MAJD RENDELKEZÉSÜKRE A BELÉPÉSRE, ÉS A LÉTESÍTMÉNYEK TELJES TERÜLETÉN KÖTELEZŐ LESZ A MASZKVISELÉS.

A külföldi mérkőzésekre elutazó szurkolóknak be kell tartaniuk az adott országok határátlépésre vonatkozó korlátozásait és szabályait (ideértve a karanténszabályokat is). A rendező országok jellemzően nem adnak felmentést ezen szabályozások alól a jeggyel rendelkező szurkolóknak, három rendező város – Baku, Budapest és Szentpétervár – azonban bejelentette, hogy a hatóságok különleges eljárásokat léptethetnek életbe annak érdekében, hogy megkönnyítsék az országba történő beutazást.