Mit keres Oszkó Péter a puzzle-ban?

Posted by
“De mit keres Oszkó Péter a Wizz Airben? Ezzel indítja cikkét a Kolozsvári Szalonna. Megállapítja:
Azt hiszem, sokunk számára örök élmény (vagy inkább örök trauma) marad a fideszes feljelentőember, Budai Gyula sértett visítása, amikor valami olyasmit kérdeztek tőle, amire nem akart – bár képességeit tekintve inkább nem tudott – válaszolni.
Most Oszkó Péter nem a Wizz Airben volt, hanem az ATV-ben. A neve onnan lehet ismerős, hogy ő volt a Bajnai-kormány pénzügyminisztere. Ezért aztán természetesen lehet szidni nagy erőkkel, hiszen sok olyan döntést hozott meg, melyek sérthették mások érdekeit, vagy egyszerűen csak népszerűtlenek voltak. Gazdasági világválság idején, egy széthullóban lévő költségvetést összefogni és visszarángatni a szakadék széléről, soha nem volt és soha nem is lesz a népszerűség megszerzésének eszköze.
Ahogy Bajnai Gordon, úgy Oszkó Péter is egészen biztosan tudta akkor, amikor elvállalták a válság menedzselését, hogy ezzel politikai öngyilkosságot követnek el. Ebben az országban nem terem babér annak, aki egyszerűen meghozza a szükséges, ám népszerűtlen, nem egy esetben igen fájdalmas döntéseket, de nincs arra ideje, hogy ezt körbesáncolja megfelelő propagandával, és elhitesse a társadalommal, hogy a csökkenés az valójában növekedés, amit elvettek tőlük, azt nem elvették, hanem ajándékba adták. A válság legnehezebb évében erre nem volt idő, nem is volt esélye a Bajnai-kormánynak az újraválasztásra. Igaz, nem is volt céljuk, egy évet vállaltak, azt teljesítették becsülettel.”
Forgács Erzsébet cikke itt olvasható, de előfizetéshez kötött.