Rommá égett a Spar áruház Szentendrén

Posted by

Tudósítás
>Hatalmas tűz tombolt Szentendrén a HÉV megálló melletti Sparban. Az üzlet szerda késő délután gyulladt ki. Rengeteg tűzoltó volt a helyszínen, a füst a város szinte minden részéről, sőt Budapestről is látszott. A tűztől mindössze 200 méter távolságra van egy MOL-benzinkút, ezt körbevették a tűzoltók, nehogy átterjedhessenek a lángok. A Spar dolgozói időben kijöttek, nem sérült meg senki. Úgy tudjuk egy hibás ventilátor gyulladt ki a raktárban.
Néhány perccel este hét óra után szólalt meg a tűzriasztó a  Sparban, a dolgozók körbejárták az épületet, de mivel sehol nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást. Az, hogy a dolgozókat és a vevőket végül sikerült időben kimenteni, annak is köszönhető, hogy a beérkező HÉV utasai már azt látták, hogy az épület egy része lángol. Ők rohantak be az üzletbe, és szóltak, hogy valami ég, közben pedig újra beindult a tűzjelzés. Végül a rendőrök és egy polgárőr mentette ki az embereket, és ellenőrizték, hogy senki nem maradt a 2000 négyzetméteres épületben.
A tűzoltók megfékezték a szentendrei áruház raktárában keletkezett tüzet, amely már veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat – mondta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szerda este. Darázs Ágnes elmondta, hogy a szentendrei HÉV állomás melletti áruház raktárában keletkezett tűz továbbterjedt, s már körülbelül 2-3 ezer négyzetméteren ég az épület belső része és a tetőszerkezete.
Hozzátette, hogy a tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, nagy erőkkel oltják a lángokat, közel 70 hivatásos és önkéntes tűzoltó vesz részt az oltásban, akiknek sikerült körülhatárolni a tüzet. A HÉV jár, de csak egy vágányon. A szomszédos utcát teljesen lezárták a tűzoltók. A katasztrófavédelem mobil laborja folyamatosan méréseket végez a környéken, de nem mutattak ki emberre káros anyagokat, mert a füst 50-100 méter magasra száll, majd elfújja a szél, a környék lakói nincsenek veszélyben. 46 hivatásos tűzoltó, 16 járművel van a helyszínen, őket segítik még az önkéntes tűzoltók 8 járművel, így összesen csaknem 80-an dolgoznak a tűz oltásán.
A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem mobil laborja is és megállapította, hogy a lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe – fűzte hozzá a helyettes szóvivő. a Spar teljesen leégett, a környező üzleteknek viszont nem lett baja. A tüzet eloltották, de az utómunkálatok még hajnalig eltartanak, hiszen be kell jutni a tűzoltóknak az épületbe, ahol még sok törmelék izzik. A Pest Megyei kutatómentők is megérkeztek, átvizsgálják a területet, hogy nem találnak-e bent valakit, csütörtökön folytatódik a munka – mondta a szóvivő.
A terület átvizsgálása csütörtökön megtörtént. A kutyák végigkutatták a roncsokat. Szerencsére nem találtak senkit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: