Hertha tudja, mi a kötelessége

Posted by
Bartus László
>Aki látta Petryt, az látta Orbánt, és látta az egész NER-t
A Herthából Petryt azért rúgták ki, amiért egész Magyarországot kellene azonnali hatállyal az Európai Unióból kirúgni. Ellenkező esetben az lesz, ami ezúttal is történt: a fasisztáknak áll feljebb, ők tiltakoznak a “vélemény szabadságának megsértése” miatt.
Hogy az Orbán-rendszernek “a szabad véleménynyilvánítás korlátozása elfogadhatatlan”, arról sokat tudna mesélni a Népszabadság egykori szerkesztősége, a CEU, az MTA, az SZFE, az Origó, az Index, legújabban a Klubrádió, és mindenki, akinek nem jut nemhogy állami megrendelés, de a normális szabad működéshez sem jog és lehetőség, ha nem a NER fasiszta ideológiáját vallja, és nem annyira szemét ember, mint minimum Lázár János, Deutsch Tamás, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, és a reménybeli “felcsúti per” vádlottainak első sora. Ezek beszélnek véleményszabadságról, akik Hrutka Jánost a Petry véleményével ellentétes állásfoglalásáért sunyi módon kirúgták az állásából és a náci propagandagépezet azonnal lejárató kampányt indított ellene. Hozzájuk hasonlóan arcátlan, cinikus gazemberek csak a magyar határtól keletre vannak.
A világ baja az, hogy nem úgy viselkedik és nem úgy reagál, ahogyan a Hertha. Az EU válsága az, hogy ez a köpcös paprikajancsi diktátor utánzat nem az EU-n kívül pattog, hogy jogot szerezzen a fasiszta és náci ideológiák számára. A baj az, hogy ezeket beenegedik és megtűrik civilizált emberek társaságában, és eltűrik azt is, hogy a szabad, de mokratikus világ pénzén élősködjenek, amelyet gyaláznak közben. A fasisztákat mindenhonnan ki kellene rúgni, nemcsak a Herthából. A német kormány képviselőjét azért kellene felelősségre vonni, hogy egy Hertha tudja, mi a kötelessége, akkor a német kormány miért nem, és miért tűri meg ezeket fasiszta pokolfajzatokat az Európai Unióban?