Hajrá magyarok!

Posted by
Iván Gizella
>Micsoda felháborító dolog az, hogy egy újságíró kérdezni mer. Ráadásul egy labanc. Deresre vele. Ez idehaza nem szokás kérem. A firkász álljon vigyázban és bólogasson mosolyogva, sőt, néha helyeselhet is a nagyuraknak. Hogy micsoda? Demokrácia? Sajtószabadság? Ugyan kérem, ezek csak szavak. A tartalom mi vagyunk mögöttük. S ha mi valamit mondunk kérem, az úgyis van. Adattorlódás van, akkor az van. Különben is a statisztika nem csak tudomány, művészet. S mi ezt magas szinten míveljük. Mert a statisztikával mindent és annak az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani.
A felnőttek különben is szeretik a számokat, ezt még a Kis Hercegtől tudjuk. Na ugye, meglepődtél? Műveltség, az van. Ja, hogy mit mondott? El kell olvasni, nehogy én tanítsak már meg mindent.
Nyitunk, hiába tiltakoztok szakértők, nyitunk, mert élre akarunk kerülni a halálozási staisztikában, jaj bocsánat, félrebeszélek, rosszul mondtam, az oltakozásban. Ugye milyen szép szó ez? Ízlelgessük csak. Az a fránya ellenzék úgyis ellene van. Na de a nevükben is ez van, ellenzék, nem kell hát csodálkozni. El-len-zék, jó lassan mondom, hogy mindenki megértse. Le velük! Abcug Gyurcsány!

S ne feledjétek, mi magunk vagyunk a példa. Minden tekintetben és mindenhol. Az unióban, az utcákon, a tévében az egyetemeken. Ehhez tartsátok magatokat. Ugye tudja mindenki mire gondolok? Feka, ribanc. Szép szavak ezek, tanuljuk meg. Ja igen, ezt már magasabb szinten oktatják, egyetemen kell tanulni, nem akárhol. Becsüljük meg a tanárokat. Nem feljelentgetni kell rohangálni, nem kell nyavalyogni kérem szépen, az amolyan libernyák urizálás. Tűrni és bírni kell. Ez a magyar virtus. És éljen a foci, hajrá magyarok!

Címkép: Nekünk Magyarország az első! (Kocsis Máté)