A postáshoz mentek a cigányok, bár ne mentek volna

Posted by
Hadházy Ákos
>Ennél aljasabb „járványügyi intézkedésről” még nem hallottam. Egy mély szegénységben élő roma család konfliktusba került a polgármesterrel Kisvaszaron. Ezután a polgármester lefényképezte őket, amikor a POSTÁS AUTÓHOZ kimennek a HÁZUK ELŐTT az utcára, majd a rendőrségen feljelentést tett a karantén szabályok megsértése miatt.
A rendőrség 22 perc alatt(!) a helyszínen termett és az összes családtagra kirótt 50-50 ezer forint bírságot, mert kimentek a házuk elé.
A család elmondása szerint akkor még nem is tudtak arról, hogy karanténban lennének. A büntetés UTÁN érkezett a piros matrica, amit amiatt kaptak, mert látogatóban voltak egy később fertőzésgyanús családnál (százával hallottam példákat, amikor a határozat már a karantén lejárta után érkezett meg valahová).
A család bűne egyébként: fel merte emelni a szavát amiatt, hogy a romák felemelésére szánt pénzek tekintélyes részét ellophatták (amit eddig tudok az ügyről, az alapján bizony el is lopták).
Így az ő házuk felújítására már NEM JUTOTT PÉNZ, HIÁBA DÍSZELEG a falon az EU-s tábla és hiába íratták az önkormányzat nevére a házukat. A részletekről hamarosan be fogok számolni, nagyon csúnya és szomorú történet és sajnos egyáltalán nem egyedi.
Csak véletlen egybeesés, hogy ma van a Nemzetközi Roma Nap, amely a cigányság helyzetére hívja fel a figyelmet. Ellenzékiek is szoktak fújni a romákra amiért, mert eladják a szavazatukat, de a szomorú valóság, ők mindenki másnál jobban ki vannak téve a hatalmi önkénynek, csak Budapestről ez nem látszik. A helyi és országos hatalmasságoknak pont az a jó, ha a romák nyomorban maradnak, mert olcsó munkaerőt és könnyen megszerezhető szavazatokat jelent nekik. Addig ez az ország nem jut előre, amíg ez így marad, és a legszegényebbek felemelése kimerül látszatintézkedésekben meg szétlopott beruházásokban!