Kevesebb, mint 30 ezüst pénz

Posted by
Arató András
>A hír a következő:
„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt hét keddi ülésén úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián. Ezt a frekvenciát a Klubrádió használta február 14-ig, azóta kihasználatlanul áll, és jelenleg pereskedés tárgyát képezi.
Az egyesület maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. Miután a frekvencia üres maradt, úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A hatályos szabályok alapján a médiaszolgáltató az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát. (A Spirit FM az ATV csoporthoz tartozik.)”
Nem kétséges, a Médiatanács immár sokadszor jogsértést követ el. A frekvencia, amit most odaad Németh Sándor NER-kompatibilis egyházi nagyvállalkozónak, többszörösen per alatt áll. Szabad rendelkezésűen nincs neki az a „dolog”, így korlátlanul nem rendelkezik felette.
Mégsem a Médiatanács érdemli most az igazi figyelmet, hiszen ő azt csinálja, amit bő évtizede mindig is tett, erkölcsöt és törvényt sért, szolgálja az ő vezérét a médiaszabadság felszámolása területén kifejtett erőfeszítéseinek sikere érdekében.
Hanem az az egyházi vállalkozás kerül most reflektorfénybe, amelyiknek a vezetői ostoba módon most olcsó pénzért lebuktatták magukat. Számomra már régóta világos éppen aktuális kooperációjuk az illiberális rendszerrel, együttműködtek ők már mindenkivel, aki éppen kormányzott, szocialistákkal, liberálisokkal, de még mindig sokan bedőlnek az ATV látszat-kritikusságának, komoly tettnek tekintve, hogy az ő stúdiójukba beengednek ellenzéki politikusokat is. Őfelsége hivatalos és szigorúan ellenőrzött ellenzéke fontos kelléke minden diktatúrának.
A mostani minősíthetetlen tettük remélhetőleg azok szemét is felnyitja, akik tápláltak még illúziót az amúgy nem túl izmos minőségű műsort előállító televíziót illetően. Tettük undorító, tisztességtelen, aktív részvételük a médiaszabadság felszámolásában nyilvánvalóvá vált. Cselekedetük az elhurcoltak vagyonára jelentkezők moralitására emlékeztet.
Én minden demokratát, interjú alanyt és nézőt egyaránt arra bíztatok, hogy kövesse Gábor György, TGM és mások példáját, és tartsa távol magát az ATV-től, Németh Sándor minden média intézményétől.
Az öthavi ideiglenes frekvencia még harminc ezüstnél is kevesebbet ér.