A Petry-ügy

Posted by

Rózsa Mihály
>Beszélni kell a Petry ügyről is, amit itthon megint rendesen megpróbálnak sokan kitekerni.
Petry a Hertha alkalmazottja volt. Amikor szerződést kötött az egyesülettel, akkor alá kellett írnia azt is, hogy elfogadja és magát a Sokszínesítő Chartáthoz tartja cselekedeteiben és megnyilvánulásaiban. Amikor a Magyar Nemzetnek – jó eséllyel a kormány seggét nyalva rendelésre- nyilatkozott, kicsit belerúgva a melegekbe, nagyon határozottan a migránsokba és a migránsokat a bűnőzéssel szoros összefüggésben említette primitív módon, akkor bizony ellentmondott a Sokszínesítő Chartában foglaltaknak, ergo egyoldalúan megszegte a Herthával kötött szerződését. Nem kérdés, hogy Németország egy liberális jogállam, ahol nagyon komolyan vesznek elveket, és ahol nem tűrik el, hogy valaki szerződést szegjen. A kirúgása teljesen indokolt volt és helyesen tették.
Lehet még jól is járt ezzel, mert mi van ha a Hertha egyik migráns sportolója olvasva Petry primitív gondolatait úgy dönt, hogy amikor bemegy edzésre, akkor első körben és nagyon határozottan felpofozza ezt az idiótát.
A németek szembe tudtak nézni saját szörnyű múltjukkal, pont ezért, kőkeményen fellépnek minden rasszista, kirekesztő cselekedet és szólás ellen. Németország nem tűri a kirekesztést és elutasítja a kirekesztő gondolatokat. Németország nem Orbánia, ahol ez elfogadott és természetes.
Petry azt kapta, amire rászolgált és ami elfogadhatatlan elvi szinten és amivel egyértelműen megszegte a szerződését, ez a kettő vezetett oda, hogy a német tulajdonos az egyetlen helyes döntést hozta meg esetében.
Semmi baj. Petry hazajöhet Magyarországra, nyilván Felcsúton szeretettel várják és tán jövőre még a beteges gondolatai elismeréséül Kossuth díjban is részesülhet.