Szijjártó, Attila kései leszármazottja díszprofesszor lett

Posted by

Díszprofesszori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a legjelentősebb kazahsztáni egyetemen, a nur-szultani Gumiljov Eurázsiai Nemzeti Egyetemen. Egyébként itt magyar oktatás is elindul szeptembertől.
Szijjártó í nevezetes alkalomból így beszélt:
„Minket, magyarokat Attila kései leszármazottaiként, a hun-török eredet talaján állókként azonosítanak. A magyar nemzet úgy helyezkedik el Közép-Európában, mint sziget az óceánban. A nyelvünket nem érti senki, és mi sem értjük a bennünket körülvevők nyelvét. Nem tartozunk sem a szláv, sem a germán, sem az angolszász, sem a balkáni nyelvek családjához. Ugyanakkor számos magyarázatot találunk a türk nyelvekkel történő rokonságunkra. A nyelvünk tehát egyedi, olyan, mintha egy titkos kódrendszer volna”
Az egyetem díszprofesszori címét mások között Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, Aleksandar Vučić szerb elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és a néhai II. János Pál pápa is megkapta.

Címkép: Szijjártó Péter Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével – Forrás: Szijjártó Péter hivatalos Facebook-oldala