A “nemzeti oldal” képviselőjeként Petry Zsolt akkorát nyilatkozott, hogy elvesztette állását

Posted by

A német élvonalbeli Hertha BSC kedd délután a hivatalos oldalán jelentette be, hogy menesztette Petry Zsolt kapusedzőt. A berliniek a közleményükben kitérnek arra, hogy nem sportszakmai okok miatt döntöttek így.

Az elmúlt napokban ugyanis a magyar kapusedző a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, hogy Gulácsi Péter nyilvános szerepvállalása a Család az család kampányban nagy port kavart. Ezzel kapcsolatban Petry azt mondta, hogy sokan elkezdték kritizálni az RB Leipzig kapusát. Ő is ezt tette. Önmagát a “nemzeti oldalhoz” sorolva ezt mondta:

– Az egyik legkomolyabb problémának azt tartom, hogy jelentősen csökkent a véleménynyilvánítás színvonala. Mi, a nemzeti oldal képviselői elvárjuk a másik oldaltól, hogy meghallgassa a mi álláspontunkat. Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem. A közvéleményt megosztja a társadalmi kérdésekben kinyilvánított vélemény. A sportolókat, adott esetben Gulácsi Pétert azért szeretik az emberek, mert bravúrral véd, vagy megfog egy tizenegyest, és magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban. Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében – jegyezte meg az ominózus nyilatkozatában Petry.

A HERTHA A KÖZLEMÉNYBEN MEGJEGYZI, HOGY A KLUB ELKÖTELEZETT AZ OLYAN ÉRTÉKEK MELLETT, MINT PÉLDÁUL A SOKSZÍNŰSÉG ÉS A TOLERANCIA, ezek pedig nem voltak jelen a magyar kapusedző nyilatkozatában, amit a Hertha alkalmazottjaként tett.
 Petry Zsolt munkáját mindig is nagyra értékelték a Hertha BSC-nél töltött évek alatt. Azt is mindig tapasztalták, hogy nyitott, toleráns és segítőkész ember, soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon – nyilatkozta Carsten Schmidt vezérigazgató.