Ki akar itt Brutus lenni?

Posted by

>Ha Orbán Viktor azt hiszi, hogy a napi halálozások számát feledem, nagyot téved. Ha azt reméli, hogy beléveszek az idióta számháborújába, ami az oltásokkal kapcsolatos, ki kell ábrándítanom. Lehet taperolni hajnalban a vakcinákat; az nem támasztja fel a holtakat. Figyelek, látom, hogy kormányzás nincs az országban. Amikor a Facebook-kormányfő feltámadásról vizionál, az olyan, mint mikor az ember részegen felébred a kocsmaasztalnál.

Én küzdök meg a járvánnyal, én megyek hajnalban megnézni a vakcinákat, én oltatok be 2 és félmillió embert Magyarországon. És én vagyok az, akit nem hat meg a halál suhogása, győzelemre születtem, a nevemben is benne van ugyanaz, mint a Szputnyik-oltásban a V (Putyinék victory-ra keresztelték, még véletlenül se kell ötödiknek érteni).

A súlyos és beteges énszemlélettel megvert Mini utolsó mentsvára a tömeges oltás, ez a népmegmentő program jön az ingyenparkolás és az önkormányzatok kifosztása után. Miközben napi 250-300 a covidos halottunk, beindítják az újabb redvás politikai kampányt, melynek fő eleme, hogy a szemét balódal nem akarja oltással megmenteni a népet, Gyurcsány se, a Monumentum se akarja Manci nénit megmenteni, le velük. Ráerősít a nyálmédia, s így jutunk el oda, hogy Brüsszel akadályozza a magyarembörök kínai vakcinával való életben tartását, a balódal pedig csak politikai haszonlesésre játszik. Mondja ezt Áder két sneci kifogása közben.

Az ellenzéki pártok mindenkit arra próbálnak rávenni hónapok óta, hogy oltassák be magukat, az ellenzéki média pedig arra „kéri” a Nagyságos Maszk- és Vakcinatapogatót, hogy engedje be a kórházakba a nyilvánosságot. Erre tromfol az agancsfejű kormányszóvivő úgy, hogy a kórházakban gyógyítani kell, nem kamerázni. (Aki húsvétkor behívót kap, vegye fel az oltást – mondta a katonás aggyal megvert Minimális. Lefordítanám az óberlajtnant úr katonás nyögetét: Aki húsvétra időpontot kapott, menjen és oltassa be magát.( „Nem minden magyar tehet arról, hogy magyar” – mondta Svejk.)

Ezekkel különben nem lehet beszélni, csak az erő nyelvén. Ha szóba akarsz velük állni, leköpnek, leszarnak. Nyomatni a tetves propagandát, csak ehhez értenek. Átverni a népet, mint a szart a palánkon: ez a NER egyetlen érvényben lévő programja. A kirekesztő dumáikat leöntik azzal, hogy üldözik a keresztényeket. Sátáni reagálásaikkal szítják a gyűlöletet a pedagógusok, a hajléktalanok, az újságírók ellen. És mindig valaki vagy valami ellen vannak. Önmagukban már nem léteznek.

Közben a Mini – sokadszor – eljátssza az árvíz ellen a gáton gumicsizmában című nagyjelenetét. Részvét a holtak iránt azért nincs, mert ha valaki meghal, az már a múlt. Ennek az embernek a műve pedig nem a múlt, nem is a jövő, hanem a sivár jelen. Benne a megnyomorított lelkű néppel, melynek tudástól és pénztől elzárt egyedei bármikor rávehetők, hogy a rablóbandát a nemzet megmentőinek tekintse, s amikor eljön a pillanat, szavazzon is rájuk. Ezzel segítik hozzá az elszámoltatás elől menekülő Minit és az államkasszát rendszeresen megcsapoló bandáját a hatalomban maradáshoz. Orbánnak ez az egyetlen útja, nincs másik. Az, hogy elveszti a választást, és még egyszer feltámadhat, számára már nem járható út. Csak az erőszak az, amivel meg tudja magát tartani a Karamellában. Tudjuk ezt jól. Csak még reménykedünk abban, hátha van valamilyen jogállami megoldás.

De már nincs. Ausztriában, Szlovákiában meginog a hatalmi rendszer, ha a nép korrupciót és szemétségeket tapasztal. Nálunk már sokkal rohadtabb a politika, a teljes kussoltatás felé lépdelünk. Ami nyílt erőszakkal párosul. S miközben a nép álla felkopik, a Mini tesója közbeszerzést nyer, a haverjai pedig ott ordítják Gyurcsány „oltásellenességét” a nyálmédiában. A nyílt és leplezetlen hazugságok világába léptünk át, a rablás egyre gátlástalanabb, innen egy ugrás a nyílt és kendőzetlen megfélemlítés. Mely nem csak fegyverekkel, sokkal inkább hazugabb és igazságtalanabb törvényekkel lesz lehetséges. Tíz tonna agancs kell Semjén vadászkiállítására? Semmi gond, utaljátok át rá a pénzt, Tádé, gyorsan. Ha az ellenzék sipákol, kikiáltjuk őket politikai haszonlesőknek.

Ezekkel nincs egyezség, nincs alku. A Kádár-féle MSZMP-vel lehetett tárgyalni, mert elgyöngült és elanyátlanodott. De a sátáni Orbán-rendszert nem lehet tárgyalásokkal megfékezni. Ellenzéki oldalon rendre felmerül (saját fáradozásaink hiábavalóságával való szembesülés után) a Brutusra mutatkozó össztársadalmi igény. Amivel csak az a baj, hogy nincs rá elegendő jelentkező, láttuk Simicska kartársnál is, hogy más az Orbánbuktató ígéret, és megint más a valóság. A Fideszben vannak a sima és komplett hülyék, akik kétmillió forintért a legyet is megbasznák (Rákay, Menczer, Demeter stb.), vannak a csaló rendszer nem túl intellektuális, ellenben fölöttébb aljas reprezentánsai (Kósa, Kövér, Deutsch stb.), vannak aztán a fideszes művészek, tudósok és médiaizék között a körmönfont bírálatokra hajló gyáva szarok, akik százszor is meggondolják, hogy Miniellenes dumákra ragadtassák magukat. Ilyenek például a legendásan gyáva politikusok mintapéldányai, mint Pokorni és Navracsics. És aztán ott van a sor végén Lázár János, aki félre lett állítva, és a túloldal abban reménykedik, hogy no, talán egyszer majd, a nem túl távoli jövőben ő lesz Orbán (és másnapra az ezerfelé széthulló Fidesz) belső ereje, teisfiambrutusa. Lázár simlis magánügyletei közben valahogy másfajta arcát mutatja. A választások idején a bécsi videóval csinált magából hülyét, most pedig azzal állt elő, hogy „a keleti vakcinák 600 ezer magyart mentettek meg, a nyugati vakcinák hiánya miatt 20 ezer magyar vesztette életét”. Ennél tetvebben, kisszerűbben nem is lehetett volna Orbánék vakcinabiszniszére rátromfolni.

Hát hogy lesz így Lázárból Brutus? Sehogy! E motívumot gyűrtem magamban, amikor elkezdtem nézegetni Leonardo Da Vinci Utolsó vacsoráját. Többen felfedezték rajta, hogy Jézus épp azt mondja, egyszer majd valaki el fogja árulni, s ugyanebben a pillanatban (amelyet a freskó megőrzött, Stadler József egykor ennek olajváltozatát „vette meg” 100 millió forintért, hihi) Júdás véletlenül a könyökével felborítja a sótartót. A felborult sótartó ezért jelent szerencsétlenséget. Elképzeltem, amint az önmagát szentnek tekintő, örökké harcoló és háborúzó, keveset alvó Orbán fölteszi a kérdést a Gundelben: vajon ki lesz az, aki egyszer majd hátba meri támadni?

Órákon át az visszhangozna a roskadásig megpakolt asztal mellett, hogy „én biztosan nem”. Utána nyelvek csattogása következne. Ami a covidos időkben eléggé veszélyes lenne. Úgyhogy hamarosan rendelkezni kell róla, hogy a politikai seggnyalást csak maszkban lehessen véghez vinni. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.

Ez volt a balvégzetű 13-as hét, jöjjön a szeles, tavasziasabb 14. Minél többen lesznek beoltva, a marhák annál jobban befürödnek az ellenfél oltásellenességével nyomott kampányolással. Rugdosásra, köpködésre persze jó lesz. A 33 éves Fidesz már nem tud mást felmutatni úgysem.