A gyilkos Unió

Posted by
Horn Gábor
>Egy Lázár nevű korábbi mindenminiszter, jelenleg lófelelős azt találta mondani, hogy az Unió felelős húszezer magyar haláláért.
Mondja ezt úgy a korábbi vezető kormányzati tényező, hogy az elhunytak egy jelentős része még az oltások megjelenése előtt halt meg.
Mondja ezt úgy, hogy a hazánknál jóval kevesebb beoltottal ‘dicsekedhető’ európai országokban töredéke a halálozási arány, mint nálunk.
Mondja ezt úgy, hogy az eddig beoltott kétmillió ember legalább 80%-át az Unió által beszerzett vakcinával oltották.
Mondja ezt úgy, hogy a második negyedévben a teljes nyájimmunitáshoz elegendő vakcina érkezik az Unió által megrendelt forrásokból.
Ha jól értem Lázár elérkezettnek látja az időt, hogy visszalépjen a ‘nagypolitika’ színpadára, és ehhez neki semmi sem drága. Beleférnek ebbe a vállalhatatlan hazugságok, belefér ebbe a főnöke által régóta használt ellenségkeresés, gyűlöletkeltés is. Ő az, akit az ellenzéki oldalon – elfelejtve már az első nyolc év vállalhatatlan politikai szerepléseit – gyakran sorolnak az elfogadhatóbb, ’emberarcúbb’ fideszesek közé.
Az elmúlt tíz év tragikus egészségügyi politikájának következtében – mi sem lehetünk büszkék a végig nem vitt reformjaikra! – a szinte lehetetlen helyzetben küzdő orvosok és ápolók a megmondhatói, hogy mekkora felelősség terheli a felelőtlen Orbán-kormányt, amikor mindenre költött az egészségügyön kívül, amikor hagyta lerohadni a kórházainkat, amikor tétlenül nézte az elvándorló egészségügyi dolgozók ezreit.
Erről kellene – kicsit szerényebben – beszélni, Lázár úr!