Üveg gyöngyök

Posted by
Kovács Tamás
>Nagyszombat  van. S itt egy ország, ahol a “Jobban teljesítünk”, ahol versenyzünk a világgal mindenben, még abban is, hogy nálunk oltottak be a legtöbb embert, mindenben lassan a legjobbak vagyunk álcája alatt emberek a nevüket, szavazatukat adják ételért, un. „üveg gyöngyökért”, 2,8%-os nyugdíj emelésért, voltaképp ez a politikai elit sikere és a becsapott emberek kudarca! A Blahán ételosztáskor kígyózó sorok, az elszegényedett 2 milliós nyugdíjas társadalom, a több százezres mélyszegénységben élők, a vidéki falvak, és azok útjai középkori állapota nem támasztják alá a címadó szlogent! Új plakát, új szlogen: Családvédelem!!
Sajátos gondolatmenet és logikai sor egy olyan országban, ahol a gyerekek jelzálog fedezetet jelentenek egy olyan hitelhez, aminek önrészét a gyermektelenek adójából adják oda annak, aki szaporodik,- miközben a családi pótlék minimálisat emelkedett – mindezt azzal a céllal, hogy húsz év múlva a jelenben jelzálognak tekintett gyerekek fizetni tudják a szüleik nyugdíját. Cserébe az, aki otthon marad, azaz nem is dolgozik, azaz nincs jövedelme, tehát nem is fizet adót, kap adókedvezményt. Bonyolult ügy. Nem is érti a társadalom.
Épül az ország „üveg gyönggyel”, Erzsébet utalványon és gyűlöleten megvásárolható milliónyi közmunkás, nyugdíjas és szellemileg éretlen ember épp elég egy rosszul üzemelő társadalmi norma fenntartásához, hiszen mindig és mindenkor készek lesznek pár forintért, és némi aberrált gyűlöletért eladni a hitüket, értékrendjüket, gyerekeiket és unokáikat.
Az állami média agymosása mindent megpróbál elhitetni az emberekkel! Hiszen a nemrég bejelentette a kormány, hogy minden magyar családnak van 10 millió forintnyi megtakarítása és ma egy átlag magyar 400 ezer feletti bruttó forintot keres havonta. Ezért is jó volt a milliárdos kör felépítése, mert ilyen statisztikát lehet varázsolni milliárdjaikból!
Nekünk a Soros, libsi, migráns, Európai Unió és „Magyarország jól teljesít”, „Nem hagyunk senkit az útszélén”,”Mi mindenkit meggyógyítunk”,”A felelősség a kormányé”, „Együtt sikerülni fog”..és mi is fog sikerülni???… közhelyek maradnak, amiket plakátokon és nemzeti konzultációkon üzen a kormány, a béke, a megértés és az európai értékek jegyében, mondván a gonosz és elnyomó Brüsszel, továbbá Európa és a világ gyakorlatilag minden népe és nációja lassan az ellenségünk! Mert nekünk vannak olyan értékeink, amiket meg kell óvni! Mindenkitől! Mindenáron!…
Mert kormányunk megmondta, hogy mi a jó, mi a helyes, mi az ésszerű és ez akkor is így van, ha időközben mi lettünk Európa második legszegényebb országa, annak dacára, hogy azt mondják, hogy nő a GDP, emelkedik az életszínvonal, javul az oktatás és az egészségügyi ellátás. Hölgyeim és Uraim, még van egy nagyon jó hírem és erre a legbüszkébb a hatalom: Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor bekerült a világ leggazdagabbjai körébe! Ez a legfontosabb, mert mi valóban jól teljesítünk?