Három kisember, egy trón

Posted by
Molnár Bálint
>Konkrétan arról beszél, hogy ha ő összebútorozik két másik hasonszőrű szélsőséges figurával, akkor majd a szerinte képviselet nélkül maradt emberek minden problémáját megoldja. Miközben Európa legkorruptabb autokráciájának élén évek óta telibeszarja az európai embereket, akiknek a pénzén betonozza be a hatalmát és zabáltatja az udvartartását.
Az a helyzet, hogy Orbán Viktor és haverjai jelen állás szerint semmit nem fognak megoldani. Szerencsére. A szélsőjobb összebútorozása ugyanis rohadtul nem egyszerű mutatvány, hiszen a téglaporos nemzeti melldöngetés minden esetben mások kárára történik. Orbán és cimborái távol vannak az EP döntéshozatalától, Orbán esetében pedig külön szívfájdalom (Putyinnak), hogy bármennyire keményekedik, az Európai Unió bomlasztása a Néppárton kívülről jóval nehezebb lesz, mint előtte.
Tökmindegy, hogy mit okoskodnak a Róma-Varsó-Budapest tengelyen, valójában mindegyikük számára egyetlen kérdés fontos, és az nem az európai polgárok jóléte, és nem is Európa jövője, hanem az, hogy ki legyen a vezér, a harci kakas a szalonképtelen szélsőségesek homokozójában.
Márpedig három kellőképpen elborult erősködő kisember egyszerre nem fér fel a trónra, akármilyen kisemberek ők erkölcsi értelemben.
Címkép: Halász Géza: Király harci lobogóval
Molnár Bálint teljes cikke itt.