Az ördög lakása

Posted by

Fábián András
>Ha bárkit megkérdeznek, hogy hol lakik az ördög, akkor tüstént rávágja: a pokolban. Holott mindannyian tudjuk már régen, hogy az a lakás a részletekben van. Ott lakik a gonosz patás, ott bujkál és onnan árasztja ránk kénköves, bűzös leheletét. Most, hogy elolvastam azt a levelet/ felhívást/ vérdíjat? (nem kívánt törlendő), amit a magát az „Ördög ügyvédje” néven jegyző pokolbéli alkalmazott tett közzé, jó okom volt elgondolkodni arról, hogy kit is tisztelhetünk ebben a figurában. (https://www.facebook.com/110955260308909/posts/519979189406512/)

Tovább játszadozva a szavakkal – ígérem, hogy nem öncélú játék lesz ez – azt kell látnunk, hogy az ördög ügyvédje leginkább a megbízójának a védelmében teszi a dolgát, és nem az ördög ellenében. Mint minden ügyvéd, ugyebár. Manapság, ha felvetődik a kérdés, hogy ki a legördögibb teremtés ebben a mi mai poklunkban, akkor a válasz nem lehet kérdéses. Legalábbis az ország négyötöde azonnal habozás nélkül rávágja a nevet. A nevet, amelynek tulajdonosa a 133 bátor ember felhatalmazása folytán ma mindenért és mindenkiért felelős. Az örömteli felismerést és felkiáltást most meghagyom az olvasónak.

Nos ez a mi ügyvédünk, pontosabban az ördögé, azzal állt elő, hogy mindenki juttassa el hozzá mindazt az információt és dokumentációt, amely segít neki lebuktatni a Fidesz (értsd: Kormány) fenegyerekeit. Ehhez neki van egy jól leírható, komoly jutalomösszege is. Nem kevesebb, mint 100 millió forint. Amit ő állítása szerint az elmúlt 12 hónap alatt összegyűjtött. Itt kezdtem én először gyanakodni. Ekkora jutalmat ma csak olyasvalaki tud kitűzni, aki nem tisztességes úton jutott a pénzhez, ráadásul annyi van neki belőle, mint a pelyva, mert van utánpótlás dögivel. A megtakarítás ugyanis havonta közel 8,5 millió forintra rúg. Ennyit csak az tud félretenni, akinek … Szóval tudjuk, hogy mindössze pár száz ilyen ember van az országban. Ők azonban nem ellenségei a NER-nek.

„Ezt az a személy kapja meg, aki segít egyértelmű bizonyítékokkal lebuktatni elsősorban Szijjártó Pétert, Rogán Antalt. De jöhet más fideszes nagykutya is. Orbánra vonatkozó adatoktól sem fogok megijedni.” – így az ügyvéd. Vagyis bizonyítékok gyűjtése kezdődött a korrupt, átláthatatlan, bűncselekmények elkövetésével alaposan gyanúsítható elitre vonatkozóan. „Hurrá!” kiálthatnánk fel tüstént, mielőtt alaposabban végig nem gondoljuk ezt a dolgot.

A bűnözőkkel szembeni eljárások lefolytatása, bizonyítékok begyűjtése és feldolgozása az igazságszolgáltatás és a jogalkalmazó szervek feladata. Rendőr és ügyész foglalkozik ezekkel. Amennyiben megvan a jogalap, akkor az ügyész vádat emel, a bíró pedig mérlegel és ítél. Vagyis az ügyvédek feladatköre büntetőügyben kizárólag ügyfeleik képviselete és védelme. A bíró pedig úgy is ítélhet, hogy a bizonyítékok nem alapozzák meg a vádat, a vádlottat tehát fel kell menteni. Amennyiben ez jogerőre emelkedik életbe lép a res iudicata elve. Ennek lényege az, hogy a bíróság által már egyszer véglegesen eldöntött jogi kérdésben újabb jogvita, peres eljárás nem indítható. Kész, slussz passz.

Vajon, akkor mégis mit akar ez a mi ügyvédünk, aki tulajdonképpen nem is a miénk. Első látásre úgy fest, hogy össze akar gyűjteni minden olyan adatot és dokumentációt, amely közkézen foroghat Orbán és bűntársai vonatkozásában. Ez még helyes is lenne, de mi lesz azután? Feljelentést tesz Polt Péter ügyészségén a bizonyítékok bemutatásával és benyújtásával? Remek gondolat. Azoknak a bizonyítékoknak abban a pillanatban végük. Volt bizonyíték – nincs bizonyíték.

Hallottam erről egy régi, de állítólag igaz történetet. Megosztom. Az átkosban történt, hogy a belső ellenzék egyik prominense lehallgató berendezést talált a lakásában. Belemondta a készülékbe, hogy az illetékest, aki felel ezért a készülékért, várja másnap tízkor az Angelika kávéházban. A megadott időpontban leült vele szemben egy jól öltözött úr, és megkérdezte tőle, hogy miről szeretne vele beszélni. Emberünk elé rakta a lebuktatott készüléket és diadalmasan közölte: Erről! Az úr rezzenéstelen tekintettel zsebre vágta az eszközt és visszakérdezett: Miről? Hát arról, amit az imént zsebre tett. Én nem tettem semmit zsebre, nem értem miért rabolja itt az időmet, azt hittem mondani akar nekem valamit, mondta neki az állambiztonság munkatársa. Azzal vette a kalapját és köszönés nélkül távozott.

Ugyanez Polt Péter ügyészségének esetében már számtalan alkalommal lejátszódott. Aminek tizedéért másokat hónapokig rángattak vezetőszáron, pihentettek előzetesben, a NER kegyenceit végig szabadlábon hagyták. Volt bőven idejük az ellenük szóló bizonyítékokat megsemmisíteni, a tanúkat elhallgattatni. Volt eset, ami kitudódott, és volt, ami nem. Legutóbb például Szájer József Brüsszelben keletkezett ügyét szüntették meg. A kábítószerek birtoklására vonatkozó bizonyítékokat az ügyészség nem kérte ki a belga rendőrségtől. Így aztán abban eljárást sem kellett lefolytatnia, holott a kábítószer birtoklása alapesetben is 5 év szabadságvesztéssel büntetendő. Szájerre még bojtos sapkában, a helyszínen kiszabták a gyülekezési tilalom megszegéséért a pénzbüntetést. Nyilván ki is fizette az EP képviselői járandóságából. A trapézon, akarom mondani az ereszcsatornán bemutatott gyakorlat ebben a büntetésben bizonyára benne foglaltatott, társadalmi veszélyessége csekély. Miről is tetszünk mi itten beszélni kábszer ügyben, amikor erre nézvést semmiféle adat és bizonyíték nem áll a magyar hatóságok rendelkezésére?!

Az ügyvéd azért elrejtett egy taposóaknát is a kis üzenetében. Az írja: „Kormányváltás esetén azt is el fogom tudni intézni, hogy amennyiben a fideszes gazembereket lebuktató személy tettestárs vagy bűnsegéd volt, büntetlenséget kap.” Vagyis mint látjuk, megvannak az összeköttetései az ellenzéki körökben, és nem is fél azokat használni. Mi több, még meg sem alakult a Fidesz-váltó demokratikus igazságszolgáltatás rendszere, ő szemmel láthatólag máris befolyással rendelkezik annak működésére.

Én mégis azt tanácsolnám a bizonyítékokat biztos helyen tartó, becsületes embereknek, hogy ne higgyenek az ügyvéd úr szirénhangjának. A bizonyítékaik előtárásanak akkor sem most van itt az ideje, ha jó pénzt ígérnek azokért. Gondoljanak Simicska atombombájára. Milyen jól hangzott az annak idején, aztán mi lett belőle. A „mind között a legdörzsöltebb Fideszes” szép csendben elvonult Amerikába – elévülni. Lassan már a nevére sem emlékszünk. Vitte az összeumbuldált töméntelen pénzt, és él, mint Marci Hevesen. Igaz, hogy neki legalább a nevét ismertük. Az ügyvéd úr fedőneve mögött azonban ott bújhat meg a patás ördög. Talán épp Orbán, Szíjjártó, Rogán, és persze nem utolsó sorban Habony Árpád.