Az államfő a kormányfő zsebéből kikiabál

Posted by
Szűcs Gábor Róbert
>”Áder: Erkölcstelen, embertelen a járványtól politikai hasznot remélni.”
Az bizony. Ámde úgy vélem:
erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő a legnagyobb vész idején gyáván eltűnik, aztán meg kikiabál a kormányfő zsebéből. Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő csak azért szólal meg, hogy egy párt propagandáját dudálja.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő pusztán pártpolitikai okokból olyan vakcinák mellett kampányol, amelyek biztonsága még nem igazolódott, nem tudunk semmit, vagy szinte semmit (nem, nem a mellékhatásokról!) arról, hogy hatásosak-e egyáltalán, megfelelnek-e azon közösség együttesen kialakított és elfogadott követelményeinek, amelyhez tartozunk, és a gyártók nem hajlandók alávetni magukat az ehhez szükséges vizsgálatoknak.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő meg sem említi, hogy minden embernek joga van a teljeskörű, alapos és objektív tájékozódáshoz, a tények ismeretéhez ahhoz, hogy szabadon döntsön, ám nem kaphatja meg ezt a lehetőséget.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő az emiatt okkal kételkedőket összemossa azokkal a valódi sarlatánokkal, látens elmebetegekkel, akik szerint nincs járvány, vagy nem kell oltás. Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő “politikai sarlatánoknak” nevezi a nem ellenőrzött vakcinával szembeni kételkedőket, ide értve azokat is, akik több mint 400 millió embert óvnak meg attól, hogy kísérletezzenek velük.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő összemossa az évtizedek óta, főként gyermekkorban használt, kipróbált és nem véletlenül kötelező védőoltásokat az új, még csak hónapok óta alkalmazott vakcinák hatásosságával, amelyről nem tudni semmit.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő szívszorító együttérzést játszva beszél az orvosok, ápolók, adminisztrátorok erőfeszítéseiről, miközben a járvány kitörése óta sem ő, sem a felesége még csak protokolláris látogatást sem tett egyetlen egészségügyi intézményben sem.
Erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő egy világjárványt arra használ fel, hogy megszolgálja annak a gazdának kényét, amely őt ebbe a pozícióba juttatta.
De legfőképp erkölcstelen, embertelen, ha egy államfő, ahogy ő mondja, “háború idején” az őt küldő párt vélt vagy valós politikai ellenfeleinek leküzdését tartja a legfontosabb célnak.
Címkép: drMáriás