Elszabták

Posted by

Legény Dániel
>Tavaly november végén elkészült a Szegedi Vasutas Sportegyesület nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas atlétikai pályája. Azonban van egy kis gond: elszabták a futókört, ezért egyelőre mégsem alkalmas nemzetközi versenyekre.
A sportberuházás 550 millió forintból, a Modern Városok Program keretében valósult meg. Az új létesítmény elvileg alkalmas valamennyi pályaatlétikai, dobó- és ugrószám művelésére. Kialakítottak itt egy diszkosz- és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót és két súlylökőpályát is.
A szeged.hu most azt írja, hogy a kivitelező 2,5 centiméterrel hibázott a futókör külső szegélyének lerakásakor, így a nyolcsávos rekortán-futópálya nem teljesen szabványos. Emiatt van az, hogy nemzetközi versenyeket egyelőre nem rendezhetnek rajta, kizárólag edzés céljából használható.
Ha mindez nem lenne elég, a dobópályánál is hibáztak: a versenyzők nekifutóját és a kalapácsvetők dobókörét a megengedettnél néhány centiméterrel magasabbra emelték – állítja az önkormányzati hírportál.
Ez esetben a megoldás a 4000 négyzetméteres pályaterület feltöltése lesz, hogy szintbe kerüljön.

http://szegeder.hu/