Névtelen gyalázkodás

Posted by
Varga Zsolt
>Olvasom:
“Korábban felmerült a nyomozóhatóság gyanúja szerint, hogy a Gyurcsány-kormány idején a Radnóti Sándor, Heller Ágnes, Geréby György, Vajda Mihály és Gábor György alkotta filozófusi kör jogosulatlan gazdasági előnyhöz juthatott tisztességtelen eszközökkel. Az ügy későbbi kimenetelétől függetlenül sokak szerint erkölcsileg azóta sem tudták magukat tisztázni az érintettek.”
A forrás a tegnapi Magyar Nemzet, illetve egy Tűzfalcsoport elnevezésű blog, amelynek nincsenek névvel nevezett szerzői.
Az emlegetett ügy kimenetele egyébként az volt, hogy a bíróság szerint a vádak alaptalanok voltak, ez volt az egyik első politikai koncepciós per a NER idején, de akkor még a bíróságok függetlenek voltak, felmenthették az ártatlanokat.
A Magyar Nemzet és Tűzfalcsoport cikkének az volt a célja, hogy Gábor Györgyöt hiteltelenítse, ennek kapcsán vették elő újra a filozófusok ügyét.
Azért az vicces, hogy a hatalom védőszárnyai alől sem merik névvel felvállalni a véleményüket. Miért? Félnek egy sajtópertől? Súlytalan emberek írják, akiknek nem vennék komolyan a véleményét? Vagy éppen nyilvánvalóan elkötelezett-fizetett tollnokok lehetnek a szerzők? Bárhogy is, azért az az újság szellemi és erkölcsi színvonalat jelzi, ha leközölnek névtelen gyalázkodó cikket.
Címkép: A Filozófusok Kertje Budapesten