A mi Csernobilünk

Posted by

Batka Zoltán
>Ilyen a hatékony, keménykezű nemzeti szuverén kormány. Ilyen az, ha egy kormányfő és adminisztrációja csak a kampányolással foglalkozik, csak ahhoz ért, mindent a Párt érdekeinek rendel alá. Most is a népszerűségi mutatókat böngészik, így “iskolanyitásról” meg áruházak nyitásáról delirálnak, miközben a világ legsúlyosabb járványa szabadult el Magyarországon és ezrek halnak bele a kormány totojázásába, gyakorlatilag többen mint anno, a Szovjetunióban Csernobil miatt.

A valóságban az eltelt tíz év alatt az orbáni állam nagyrészt az EU-juttatásokra ráépült parazitaszervezet lett. iszonyú drága a sok léhűtő, közpénzes kegyenc miatt. Közben az EU-pénzből befelé leépítettek minden kritikus hangot, minden visszacsatolást. Van a vezér, vannak a kegyencek és van az adminisztráció, aminek egyetlen dolga, hogy pisszenés nélkül végrehajtson mindent, amit a vezér mond. Ugyanakkor (illetve pont ezért) a szolgáltatás egy csődtömeg, amelybe kódolva vannak az ilyen, vagy még súlyosabb katasztrófák. Visszacsatolás híján a vezér egyre inkább impotens.

A víruselőrejelzései használhatatlanok, vagy egyenesen kamu. Egyre rendszeresebb, hogy a pénteki interjúiban nettó faszságot beszél, amit utána Gulyásnak kell elsikálnia. A külpolitikája csőd minden fronton. Politikájának egyetlen egy úgy-ahogy működő ágazata a nagyüzemi lopás, az megy most is olajozottan, igaz, mintha ott is lennének kisebb furcsaságok, gyakorlatilag saját kreatúrája alázta porrá nemrégiben, amikor hiába üzent Mészárosnak februárban, hogy ugyan ne menjen már Dubajba a vírusjárvány kellős közepén az adófizetők pénzéből összekavart 20 milliárdos luxusgépén, ám Mészáros fütyült rá.