Oltás után

Posted by
Rózsa Mihály
>Az oltás utáni harmadik napra, minden zavaró mellékhatás elmúlt. Teljesen rendbe jöttem, jól vagyok, erősnek érzem magam. Még a mai nap a biztonság kedvéért itthon maradok, hogy minden stabilan így maradjon, ahogy most van.
Ha mentek oltásra, nagyon megéri úgy készülni rá, hogy utána legyen lehetőségetek 2-3 napot otthon tölteni. Ez az önkéntes karantén két dologra jó. Először is a vakcina belenyúl az immunrendszerbe azt variálja meg kicsit. Amíg hatni kezd az anyag, logikusan az immunrendszer támadhatóbb, így akár egy náthát is könnyebb elkapni, amire nincs szükségetek. Adjatok időt talpra állni a rendszereteknek. / Ez kellemetlen tünetek nélkül is hasznos. / Másik ok, amiért ez hasznos, hogy az első pár napban nem szabad erőltetni a szervezetet. Pihenni kell vele. A szervezet jelez, hogy mire van szüksége. Álmosságot érzel? Nincs ezzel semmi baj. Feküdj le aludni. Jól esik csak úgy eldőlni kicsit? Ez se baj, akkor dőlj el és pihenj. Jól esik a zsibbadó lábat picit feltámasztani? Ez is normális, akkor támasszad fel. Ha nagyon zsibbad érdemes egy meleg fürdőt venni, az sokat enyhít rajta egy időre. Hőemelkedésed van? Vegyél be egy Algopyrint. Sokat segít a tünetek gyors eltüntetésében ha beszedtek magnéziumot és kalciumot, mellé egy kis C vitamint. Logikusan ezeket akkor tudjátok csinálni a szervezet jelzésére, ha otthon vagytok.
Ami még fontos és nem mindig szól róla az orvos. Megkapod a szurit. Nem fáj. Nem is érzed a helyét se aznap. Ez általában mindenkivel így van. Viszont vannak akiknek másnapra kicsit megduzzad, viszket vagy fáj. Ez is természetes, de ha az oltás után otthon akkor is borogatod, ha ezt még nem érzed, azzal könnyen tehetsz azért, hogy másnap se legyen gondod vele.
Kibírható dolog ez abszolút. Ha én, aki igen határozottan hisztis beteg vagyok, komolyabb műsor nélkül kibírtam, ez senkinek nem okozhat problémát. Menjetek, oltassátok be magatokat, erre szükség van, a franc egye meg, hogy szükség van rá, de akkor is. Vigyázzatok magatokra, vigyázzunk egymásra.
Címkép: Az első beoltott