A Szájer-videó nem vicces

Posted by

Vásárhelyi Mária
>Vessetek a mókusok elé, de semmi vicceset nem találok a Szájer szökéséről nyilvánosságra hozott videóban. És semmiféle örömet vagy elégedettséget nem érzek emiatt. Nem látok mást benne, mint egy megalázó helyzetbe került, halálosan megrettent, kiszolgáltatott embert.
Persze tudom; keresztény erkölcs, képmutatás, vonaton írt alaptörvény, identitás feladás és minden egyéb, de mindezek ellenére, egy erkölcsileg és politikailag lejáratódott ember megalázásán sem tudok szórakozni, Sőt részvétet érzek iránta. És nem akarom végig nézni a videót, mert számomra visszataszító. Nem azért mert prűd vagyok, hanem mert közben nagyon rosszul érezném magam.
És nagyon sajnálatosnak tartom, hogy odajutott ez az ország, hogy az összes, nem kormánypárti internetes fórum ezen élcelődik, sokan láthatóan halálra röhögik magukat. Mindenki tudja, hogy mi történt, Szájer egy életre kiírta magát a politikából, hazudozásáért, képmutatásért elnyerte büntetését, erre a képi illusztrációra semmi szükség. Miközben azt gondolom, hogy az, hogy ezen most jól szórakozik az ország egyik fele, elsősorban Szájernek és politikustársainak a bűne.

*

Exkluzív felvételeket ígér Szájer József őrizetbe vételéről a flamand VTM televízió. A Bargoens produkciós iroda ugyanis tavaly novemberben rendőrökkel forgatott, amikor razziát tartottak a Brüsszel belvárosában tartott orgián. A videót holnap, azaz csütörtök este mutatják be a “Flikken BXL” nevű műsorban, de már most látható a a vtm.be oldalon. (euronews)