Dobrev legnagyobb ellenfele Gyurcsány

Posted by
 Magyaur

Dobrev Klára sok szempontból ideális ellenzéki miniszterelnök-jelölt mert koncepciózus politikus, európai uniós kapcsolati tőkével rendelkezik és legfőképpen tapasztalt válságmenedzser, amire égetően szükség lesz az Orbán utáni válság kezelésénél.
Külseje is jelzi, hogy férfiasan kemény és ha kell harcias is, de ugyanakkor nő, akit az orbánista propaganda-hiénák csak szőrmentén taposhatnak bele a maguk által dagasztott bűzös sárba. Mivel erkölcsileg támadhatatlan, ezért nem is őt próbálják „karaktergyilkolni”, hanem a férjén, Gyurcsány Ferencen keresztül próbálják lejáratni. Ezért hívják unos-untalan „Gyurcsányné”-nak, hogy az amúgy egyre halványodó emlékű Gyurcsány Ferenccel szemben táplált negatív érzelmeket átvigyék a Dobrev Klárára.
De ebben benne van az orbánista-futball-macsó előítélet is, hogy egy feleség nem lehet más, csak politikához nem értő buta liba, akit a háttérből mozgatnak, mert a politizáláshoz magától nem lenne esze. A valóság ezzel szemben az, hogy Dobrev jobb, empatikusabb és integratívabb politikus, mint a férje. Amúgy nem nehéz jobb politikusnak lenni Gyurcsánynál, mert sem az MSZP élén, sem a miniszterelnökként nem bizonyult sikeresnek.
Dobrev Klárának akkor van esélye győzni, ha képes az állandó szereplési vággyal küszködő férjét önmegtartoztatásra bírni. Ha sikerül Gyurcsány Ferencet már az előválasztástól kezdődően úgy háttérbe szorítani és ott tartani, ahogy Thatcher, vagy Merkel tette a férjükkel.