Bírják a nyomást?

Posted by

Tamás Ervin
>Miért kell még ebben is port hinteni? Szaktekintélyek dobják sutba presztízsüket, hogy azt állítsák: az egészségügyben nagy ugyan a terhelés, de “bírják a nyomást”. A betegek nem bírják.
Nincs pontos mérőszám arra, hogy mikor omlik be egy rendszer, az általános tapasztalat az, hogy amikor “közel van”, akkor már omlik is. A halálozás számaiból sem szabad azt kiolvasni, hogy optimális kezeléssel hányat lehetett volna közülük megmenteni. De ez a gőgös handabandázással átitatott fenyegetődzés, hogy senki ne merjen verdiktet kimondani, megrázó, ahogyan maguk a hírek is döbbenetesek.

Pécsett már a műtőket alakítják át COVID intenzívvé, az országban civileket toboroznak, hogy 3-4 óra alatt betanítsák őket az ördög tudja mire, miközben a kormányfő a nyitás ütemtervét akarja – a mi javaslataink alapján – pontosítani. Ausztriában, laborunkban éppen most mondtak le róla, a kancellár az ellenzéket és az önkormányzatokat a munkába bevonva szigorít. Náluk persze, az oltottságon kívül, minden szám jobb.

Uraim, Önök nem csak hülyének néznek. A bajt tetézik. Bár szerencsére jön az etnofitness.