Nincs még egy ilyen ország

Posted by
Béndek Péter
>1. Sportra 289, egészségügyre 60 milliárd átcsoportosítás jutott a kormánytól a járvány alatt
2. Kritikus a létszámhiány, bruttó 280 ezres (kb. havi nettó 150 ezres = 400 euró) kezdőfizetést szeretnének az egészségügyi szakdolgozók
3. Önkénteseket toborozva enyhítenék az intenzív osztályon dolgozók terhelését. Rövid, három-négy órás képzést szervez a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete azok számára, akik egészségügyi szakképesítés hiányában is segítenének a koronavírusos betegeket ellátó kórházi osztályokon.
4. Ezekben a hetekben már a kormány bevallása szerint is az első háromban vagyunk a világon a lakosságarányos covid-halálozások számában
5. Az egészségügy rendeltetésszerűen, kielégítően teljesít — ismétli naponta a kormány.
Nehéz ezt az egészet másképp értelmezni, minthogy a rezsim kalkuláltan (pénzért és hatalomért) öli a magyarokat. A magyarok körében közben nem lankad a rezsim támogatása.
Nincs még egy ilyen ország.
Népünk körében a szeretteik és az ismeretlen honfitársaik halála messze nem olyan súlyos ügy, mint a nemzet ideájának védelme a nem létező veszélyektől (Soros, Gyurcsány, Brüsszel, migráns). Ez egy öngyilkos nemzet tankönyvi (mert a valóságban csak kivételesen — nálunk — fellelhető) gyakorlata.