Bolond nagyik

Posted by

Iván Gizella
>A nagyinál mindent szabad. A nagyi még a pocsolyába is beengedi a lurkókat. Csak fetrengjenek nyugodtan a sárban, a piszokban, majd kimossa őket Péter, ha szépen megkérem rá.
A nagyinál lehet édességet enni ebéd előtt. Nem kell betartani a szabályokat.
A nagyinál nincsenek törvények, ha vannak is, sutba velük!
A nagyinál csokit is lehet majszolni fogmosás után. Jó világ ez.
Nem baj Vikike, Zsoltika, Tónika, Szilárdka, a nagyi mindent elnéz. Hogy igazi stadiont akartok édes lelkecskéim? Miért nem jó nektek focizni a kert végében? Na jó, meglesz, a nagyi és papi mindent előteremt nektek. Még akkor is, ha nekünk majd csak zsíros kenyérre futja a hó végén. Mit akarsz még Lala, édes kis unokám? Valami szuper motort? Disznó hízlaldát? Ja nem, svájci bankot. Jól van, az sem akadály.
Mert a nagyinak az a lényeg, hogy az unokái ne sírjanak semmiért és mindenük meglegyen.
Petikém hajózni szeretnél, vagy repülni? A nagyi persze hogy megengedi neked. Repülőt, helikoptert, mindent varázsolok, csak ne sírjatok már kincseim.
Jól van te gyerek, látom, te ügyesen repülsz, csak nagyon vigyázz, össze ne törd magad. Mert odaföntről nagyon nagyot lehet ám esni. Azt meg nem venném a lelkemre.
Zsoltikám, neked meg mi bajod van? Gyónni készülsz? Ugyan édes kisfiam, tudsz te hazudni nagyon jól, nem kell igazat mondanod. Ha eddig nem tetted, akkor már erre a kis időre kár megpróbálni. Jön a pápa, majd feloldoz a bűneid alól. Csak mesélj neki a vadászkalandjaidról. Biztos fog neki tetszeni.
Gyurikám, te meg mit lapítasz most a sarokban egyedül? Nincs elég pénzed? Ott a gazdálkodj okosan játék, hívd már meg a szomszédokat egy partira. Ja, hogy ott már más pénzekkel operálnak? Na jó, de neked meg van aranyrudad.
Janinak meg lézerkardja. De vigyázz ám Janikám, mert aki kardot ránt, kard által vész el.
Istikém édes, látom te meg nagyon szeretsz turizmusost játszani, vesz neked nagyi pár kastélyt és szállodát. Igazit, persze hogy igazit, micsoda kérdés.
S te Lülőke, miért nem szóltál eddig? Ja tudom én szerelmes vagy. Nagy dolog ez, s megesik minden oviban. És mondd, szép a kislány? Ó, mint egy királylány. Ugyan hívd már meg őt is a szülinapi partidra. Sütök én nektek olyan répatortát, hogy a fületek ketté áll a gyönyörűségtől. Ne ugrálj már te büdös kölyök, nem kell a répatorta? Akkor mit akarsz? Bankszámlát Brazíliában? Még mit nem! Dubaiban nyitok neked és hangot ne halljak!

Azért ez már mindennek a teteje. A szerelem biztos elvette ennek a gyereknek a józan eszét.

Na de a nagyik sem normálisak, az már biztos.

Címkép Weisz Béla