Biden megbotlik

Posted by
Bojár Iván András
>Ez az ember Franklin Delano Roosevelt. Talán minden idők legkedveltebb, legeredményesebb, 32. elnöke volt az USA-nak. Demokrata. Az egyetlen, aki két ciklusnál tovább viselte az elnöki címet. 1932 és 1945 között négyszer választották meg.
A Nagy gazdasági világválság után az általa jegyzett New Deal programmal temérdek munkahelyet teremtett és újra pályára állította a korábban teljesen lelassult amerikai gazdaságot. Bankrendszeri reformot hajtott végre. Visszaadta Amerikának az amerikai álmot! Ma a fél világ Bident ünnepeli Kamal Harris alelnökké kinevezése miatt, ám ez semmi ahhoz képest, hogy Roosevelt volt az, aki az USA történelmében elsőként nevezett ki női minisztert. 1938-ban Frances Perkins-t, munkaügyi miniszterré.
Roosevelt alig egy hónappal a náci Németország kapitulációja előtt, április 12-én halt meg agyvérzésben. A II. Világháború győzedelmes lezárása, részben az USA győzelmével, egyértelműen az ő sikere.
Bár egészségesnek született, közel negyvenévesen, egy betegség következtében 1921-től kényszerült arra, hogy kerekesszékben éljen.
Mindezt csak azért írom, mert oly sok büdös tahó, gyökér kaján kárörvendő ugrott most rá nevető emojijával, együttérzést nem ismerő gyalázatos kommentjével egy lépcsőn megbotló 78 éves emberre. Aki történetesen most az USA elnöke.
Nemcsak ezek a kőbölcsőben ringatott sutyerákok, de az u.n. sajtó is döbbenetes mélyrepülést mutatott, amikor ezt a mindennapos történést felnagyítva, mint hírértéket tárgyalta, s ezzel tök fölöslegesen túlexponálta.
Mint egy ismerősöm, Dr. Balázs Péter írja egy kommentben, “Jól látszik, hogy járáskor a bal térde nem tart súlyt, valszeg súlyos arthrosis, vagy szalagprobléma.”, aminek nyilvánvalóan időskori elbutuláshoz, demenciához nulla köze, – amivel kapcsolatos hülyeségeket az itt vidámkodó, hahotázó, tuti, hogy Biden testzsír indexénél pocsékabb értékeket mutató, a 78évig el sem vergődő alkesz szalonnazsír ivó, pacalmagyarok hőbörögtek össze.