Orbàn az elvtelen vàndor

Posted by

Kaltenbach Jenő
>Az „ifjú titàn” és pàrtja vallàs ellenes (szélső)liberàlisként kezdte a politikai vàndorútjàt, majd mikor ràjött, hogy az a hely egyrészt foglalt, meg Magyarországon azzal nem is lehet megszerezni a hatalmat, gyorsan vàltott. A vàndorútja a Helmuth Kohl fémjelezte klasszikus konzervatívizmusnàl folytatódott, majd annak jobboldala a bajor CSU lett a kivàlasztottja.
Most pedig, miutàn az európai konzervatívoknak elegük lett belőle, megérkezett oda, ahovà mindig is való volt, a szélsőjobbra. Innen màr nem igazán van tovàbb, legalàbbis Európàban. Idehaza, ha netàn elveszti a 2022-es vàlasztàst még tehet egy tovàbbi lépést jobbra, mondjuk nyíltan Putyin vagy Xi karjaiba, de itt még nem tartunk.
Most még azon mesterkedik, féktelenül önző hatalomvàgyàt kielégítendő, hogy összehozzon valami szélsőjobb szövetséget Kaczynskivel, meg Salvinivel, de ott aligha lehet vezér, mert nincs velük egy súlycsoportban, és ezeknek az „uraknak” egyébként is legalàbb akkora az egójuk mint az övé. Ez is inkàbb csak arcmentés hazafelé, azt bizonyítandó a híveknek, hogy ő tovàbbra is fontos ember, sőt igazàból neki lett elege ezekből az európai libernyàkokból, akikből ugyebár egyszerre többet is elvisz a hátán.
Mària orszàgàra pedig, az ő zseniàlis vezetésével fényes jövő vàr. Borneo és Celebesz magyar volt és magyar lesz.
Aki nem hiszi jàrjon utàna…

 

Címkép: Halász Géza: Nowhere man.gif