Salto mortale

Posted by

Kereszty András
>Ez egy nehéz időszak Ön számára miniszterelnök úr. Meg kell őrizni az arcát. Azt, amit egyébként a fotókon maszk ritkán takar. Meg kell őriznie az arcát, amikor telekszomszédja, cimborája fogja a friss barátnőjét, beül a párt-repülőbe és Dubaiba megy nyaralni. Azután, hogy Ön nyilvánosan is elítélte dubajozó párttársait. Mondja meg miniszterelnök úr, miért kellett ezt a rádió és a tévé nyilvánossága előtt megtennie, miért nem szólt csak át a kerítésen, hogy Lölö, ezt ne csináld?
Aztán meg itt vannak ezek a fránya számok. Könnyű összezavarodni attól, hogy hányan halnak meg, mikor Ön szerint a siker mércéje az alacsony halálozás.
Most meg ez a salto mortale. Mint mikor a körözött bűnöző, kiugrik az erkélyről, amikor a rendőrök már az ajtót törik befelé. Mert azt ne tagadjuk, Önt – a maguk évszázadokon át cizellált modorával – nemcsak egy könnyed pofonnal nevezték eddig viccesen diktátornak . Most azzal, hogy távozott valóban bekerült a diktátoroknak fenntartott sarokba. (Kreclibe). Azt azonban ne feledje el, hogy nem a MAGYAROK kerültek oda, hanem ÖN és Pártja. A FIDESZ került a Néppárton kívül.
Ez egy évvel a választások előtt nem jó hír.
Aztán figyeljen csak oda, mit csinálnak a régi barátok. Navracsics, Pálinkás, Matolcsy. Farolnak kifelé, vagy már kint is vannak. Dőlnek össze a baráti várak (önkormányzatok). Most még nincsen semmi, látható baj. De mi lesz szeptembertől? Az egész ország az ellenzéki előválasztástól lesz hangos: Jön ez a krumplis Jakab, végigjárja a falvakat. Meg a biciklis Karácsony a városok jelöltje. Itt kampány lesz kérem. Választásra emlékeztető hangulat. Olyan, mint még soha 2010 óta.
Tudja Ön, mi mindent lehet még a Gellért-hegyre vetíteni?