Demeter ékesszólása március 15 előtt

Posted by
Juszt László
>Ez a Demeter nevű felvállaltan náci ha megszólal csak hülyeséget beszél. Most kinyilvánította, hogy: „Egy dolgot kérek, hogy a politikai aktivizmust és a művészetet, azt válasszuk ketté”.
Ami önmagában igen érdekes felvetés. De nem éri be ennyivel: “A politikai aktivizmusnak is megvan a maga legitim helye, tehát ki lehet menni tüntikézni, ott lehet énekelni, hergelni a tömeget vagy vezérszónokolni.”
“Ha például egy ismert színész nyilvánosan felszólal a kormány ellen: vagy csökkenő népszerűségét próbálja helyreállítani, vagy kevésbé tehetséges mivoltát igyekszik kompenzálni.”
Ezek a mondatok, pont március 15.-e előtt arról tanúskodnak, hogy ennek az “importnácimagyarnak” halvány ismeretei sincsenek – például 1848-ról, ahol és amikor néhány “csökkenő népszerűségű” író és költő-színész kimentek “tüntikézni és vezérszónokolni”, valamint “hergelni a tömeget” és persze kevésbé tehetséges mivoltukat kompenzálni”.
Demeter! És Te vagy a PETŐFI Irodalmi Múzeum igazgatója? Vállald már be a békéscsabai Jókai Színház igazgatóságát is. Miért is ne? Ahhoz sem értesz!
Röviden ilyen burkoltan még nem anyázta le senki a ’48-as forradalom két kulcsszereplőjét, – Petőfit és Jókait – egyetlen írásban.
Minden megszólalása és megjelenése közizlést rombol!