Gyűlölet

Posted by
Láng Alex
>Mindent beterít gyűlölet.
Nem tudom hol és mikor lesz a pont, amikor robbanni fog az a tengernyi sok gyűlölet, harag egymás iránt, de egyszer robbanni fog.
Hogy mióta gyűlölünk? Túl régóta ahhoz, hogy békésen kisimuljanak a ráncok, hogy leereszkedjenek az ütésre emelt öklök.
Talán mindig is gyűlöltünk, talán nekünk ez a megfelelő létforma, ebben szocializálódottunk, bár lehet, hogy régebben inkább csak irigyek voltunk és ebből lett a gyűlölet.
Ha dátumhoz kellene, vagy eseményhez kötni a gyűlölködés kezdetét, akkor én a Fidesz 2002-es bukásához kötném, igazából akkor tört el valami.
Azt tudom, hogy 2006-ban már dúlt a különböző internetes fórumokon a szájkarate, leginkább az NLC topikjaiban ment az adok-kapok. Már akkor, ott, előbújt az emberek valódi énje, hiszen anonimitást adtak a különböző nick nevek, már akkor lazán túl lett lépve a verbális fenyegetés szintje.
Azóta pedig sokkal rosszabb lett a helyzet!
…és emiatt nem csak a közösségi oldalak hibáztathatóak, hanem legfőképpen az a háborús retorika amit a Fidesz nagyon régóta nyomat.
Legfőképpen azoknál az alacsony iskolázottságú, leginkább nyugdíjaskorú embereknél szakad el a cérna és fajul tettlegességig, akik Orbánt vallási fanatizmussal követik.
Erre tökéletes példák voltak azok az állami ünnepségek, ahol Orbán hívei különösebb retorziók nélkül bántalmazhatták azokat, akik az ellenvéleményüket próbálták kifejezni, más nyilvános lehetőség híján.
Ezek az emberek készek bármikor, bárkit meglincselni és ha nincs, aki leállítsa őket, akkor bizony meg is teszik.
…és az a szomorú, hogy Orbán ezeket a vallásosan rajongó híveit szabadon fogja engedni, ha az érdeke úgy követeli. Akkor pedig nem 2006 lesz, hanem 1956 Köztársaság tér.
Tapasztalatból mondom, nem a könnygáz a durva, hanem Orbán fanatikusai között, Orbánt kifütyülni! Na, az durva!