Kasztrendszer Orbániában

Posted by

Kaltenbach Jenő
>Nem èn írtam, hanem egy hozzászóló (Blazso Pèter), de találó:

Kasztrendszer Orbániában

●Legfelül a csúcson, az uralkodó, a Kárpát-medence géniusza, őfőméltósága, a megváltónk, a megszemélyesült Magyarország, a Keresztapa, a nemzet vezető, a legfőbb hűbérúr, élet-halál ura
●Az érinthetetlenek. A legfelsőbb pártvezetés és az oligarhák. Gyakorlatilag bármit megtehetnek, minden jelentősebb vagyon felett ők rendelkeznek.
●A kivételezettek. A második vonal, minisztériumi vezetők, helyi kiskirályok. A feltétlen hűségért szabad rablás.
●A törtetők. Középvezetők, sajtó és kultúrmunkások, megmondóemberek. Akiknek erős gyomruk és gyenge a lelkiismeretük. Mocskos munkáért mocskos (sok) pénz.
●Pártkatonák. Lelkes rajongók, beépített emberek, köpönyeg forgatók, haszonlesők. Bármikor mozgósíthatóak némi juttatásért vagy csak annak ígéretéért.
●Szavazóbázis. Akik beveszik a propagandát, akiket megvettek (állampolgárság, nyugdíj, krumpli), akiket megfélemlítettek.
●Kizsákmányolhatók. A csendes tömeg, akik ugyan elégedetlenek, de nem tesznek semmit, dolgoznak, adót fizetnek, húzzák az igát.
●Haszontalanok. Akik még vagy már nem dolgoznak, akik nem itthon dolgoznak, akik betegek, akik ellátásra szorulnak..
●Renitensek. A gondolkodó emberek, az ellenszavazók, akiknek más a vallásuk, akiknek nincs vallásuk, akiknek más a bőrük színe, akiknek más a nemi identitása, akik nem szeretik a focit, akik libernyákok, akik nem gyülőlik a másságot, akik okulnak a történelemből, akik megvesztegethetetlenek, akik kinevetik őket…
●Ellenségek. Demokratikus pártok, civil szervezetek, jogvédők, migráns simogatók, környezetvédők, független sajtó, autonóm oktatás…
●Elpusztítandók. Soros, Gyurcsány….. de bárki ide kerülhet aki veszélyeztetheti a hatalmukat.