Öngyilkosságon is gondolkozott Meghan Markle – interjút adott Oprah Winfrey-nek

Posted by

euronews

Öngyilkosságon is gondolkozott Meghan Markle - a hercegné exkluzív interjút adott Oprah Winfrey-nek

Szerzői jogok  Joe Pugliese/AP

Meglepően személyes interjút adott a sussexi hercegi pár – Harry herceg és Meghan Markle – Oprah Winfrey-nek. A hatalmas érdeklődést kiváltó riportot vasárnap mutatta be a CBS. A brit királyi udvarból távozó pár elmesélte, miért döntöttek úgy, hogy Amerikába költöznek.

„Amikor terhes voltam, folyamatosan arról volt szó, hogy a fiam nem kap testőröket, nem kap rangot vagy épp azt találgatták, hogy mennyire lesz sötét a bőre” – emlékezett vissza Meghan Markle. A színésznőből lett hercegné beismerte, öngyilkosságon is gondolkozott, annyira megviselte a Buckingham-palotai életforma. „Akkoriban nagyon szégyelltem, még Harry-nek is elmondani, különösen azért, mert tudom, mennyit szenvedett már. De tudtam, hogyha nem beszélek róla, akkor megteszem. Egyszerűen nem akartam tovább élni.” – mondta Meghan Markle  sussexi hercegné

“Van néhány nagyon közeli barátunk, akik végig velünk voltak. De a királyi családon belül nagyon erős ez a mentalitás, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy van, és nem lehet ezen változtatni” – tette hozzá Harry herceg. A hercegi pár az interjú alatt végig hangsúlyozta, hogy a királynő, II. Erzsébet mindig szeretettel fordult hozzájuk. Magát az intézményt azonban nem kímélték – kérdés, mit lép a Buckingham-palota.

Az interjúból kiderült, hogy Meghant annyira megviselte az új élete, hogy úgy érezte, nem bírja tovább. Elmondta, hogy Lady Diana legjobb barátja volt az, akihez ő is segítségért fordult. Ki más érthetné meg a történteket? Orvoshoz nem fordulhatott, hiszen a Buckingham-palotából nem lehet csak úgy ki-be járkálni. Se útlevél, se kocsikulcs, se jogosítvány – mindent elvettek tőle. Harry szégyellte elismerni, és beismerni, hogy a feleségének segítségre van szüksége, ezért nem szólalt fel a családon belül.  2020 elején költöztek Kanadába, ekkor szűnt meg a személyi védelmük. Márciusban Los Angeles felé vették az irányt, ahol egy ideig a médiamogul Tyler Perry szállásolta el és védelmezte őket. Azóta szerencsére saját lakásuk van, és a védelmüket is biztosítják. Az interjú leglényegesebb pontjaként elmondták, hogy nem hagyták volna el az uralkodói családot, ha nincs rajtuk ez az őrületes nyomás, amitől féltik egymást és a bővülő családjukat. Az, hogy az elég egyoldalúra sikeredett beszélgetés visszhangja milyen lesz, még nem tudni, ám sejthető, hogy jócskán megosztja majd a világot és a palotát. Kérdés, vajon Markle csak színésznőként játszotta a szerepét?- tette fel máris a kérdést a Sun nevű bulvárlap.