Európai Bizottság: a kormánynak kötelező egyeztetnie az önkormányzatokkal

Posted by

Kiss Gáboreuronews

Karácsony Gergely beszédet mond a BVSC-Zugló sportkomplexum geotermikus hőellátó rendszerének avatásán február 18-án

Karácsony Gergely beszédet mond a BVSC-Zugló sportkomplexum geotermikus hőellátó rendszerének avatásán február 18-án   –   Szerzői jogok  Mónus Márton/MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

A Fővárosi Önkormányzat plakátkampánnyal hívja föl a figyelmet arra, hogy a közvilágítástól, a tömegközlekedésen át a távfűtésig veszélybe kerülnek a legalapvetőbb közszolágltatások a kormányzati elvonások miatt. Monica Pinna, Euronews:

“Ezek az óriásplakátok a Budapesti Városháza előtt 25 konkrét példát sorolnak föl arra, hogyan veszélyeztetik a főváros működését a kormány pénzügyi elvonásai. A plakátokkal egyúttal nyílt kihívást intéz az Orbán-kormány ellen az ellenzéki főpolgármester.” Az egyik táblán ez áll: “Mennyire lenne ideges, ha holnaptól nem cserélnék ki az eltört szennyvízcsövet az utcájában? A kormányzati megszorító intézkedések 6401 kilométer csatornahálózat karbantartását veszélyeztetik. A város működése a tét.” Egy másikon pedig: Városaink kifosztása nem kormányzás! A Fővárosi Önkormányzat komoly pénzügyi gondokkal küzd. 20%-kal csökkentek a bevételei a koronavírus-járvány miatt, és további 20%-kal a kormány megszorító intézkedései miatt. A főpolgármester azt mondja, az Orbán-kormány bünteti az ellenzéki vezetésű városokat.

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere: “Budapest legfontosabb bevételi forrása az iparűzési adó, amelyet helyi vállalkozások fizetnek. A kormány ennek az összegét csökkentette, és ezzel nagyon sok pénzt vett ki a város zsebéből. Másrészt Budapestnek saját bevételeiből szolidaritási adót is kell fizetnie. Ebből a kettőből áll össze ez a brutális megszorítás.”