Mit néz Orbán?

Posted by
Varga Zoltán
>Nincs mese! A Kedves Vezetőt megsütötte a nap, nyilvánvalóan megőrült, vagy, valami egyéb más kórság, nyavalya hatalmasodik el egyre az elméjén. Nem tudhatom, mert elmekórtani állapota legalább annyira hétpecsétes titok, mint a dubajozó, Maldív-szigetekre járó nemkormányzati-kormányzati repcsi útjai. Legalább harminc év, vagy egy kormányváltás.
Mindegy, meg közöm is – mondjuk, lenne! Mégis az én, és másik tízmillió élete a tét – de, hogy a baj nem kicsi, az kétségtelen! Merthogy nemzetünk fénylő csillaga olthatatlan vágya a stadionok, katonák, repülők mellett immár kiterjed a médiára is. Így feszt ott lebzsel, ráadásul egyetlen 18-as karika nélkül. Márpedig gyengébb idegzetűeknek, legfeljebb, ha szülői felügyelettel ajánlott. Eddig hetente szerencséltetett kissé szétszórt elméjének újabb, és újabb produktumaival, de újabban nincs nap, hogy ne látnánk. Általában kissé narancssárgás képpel – kormányzati szolárium is lenne a várban? – meg felhős mélabúval redőzött homlokkal.
Ki volt az a marha, aki tanácsára felvette ezt az ostoba manírt nem tudom, de nem lett tőle fogyaszthatóbb az biztos.
Így tudtuk meg különben, hogy nem Európának lett elege belőle meg abból, hogy feszt pakolgatták már az ezüst eszcájgot, bármerre járt, mert ragad a kezéhez minden, ami nincs lebetonozva. Dehogy, mint a macskát! Kipcsak vezért nem lehet kirúgni, kipcsak vezér magától esik pofára. Tényleg nem tudom, honnan veszi ezt a marhaságot, hogy az állandó médiajelenlét hoz a konyhára. Legfeljebb, ha valami Norbi update, pocsék reklám, „ilyen volt” arca lenne. De, nem az! Kormányfő lenne a kis puttó, nem valami Győzike show önjelölt celebje, akit naponta kell bámulni. De, kell!
Nesze öcsém! Nemzeti lopás után, nemzeti való világ! Ül és szétszolizott fejjel beszél vadakat. Félmillió melós munka, kilátás, lóvé nélkül. De, senkit nem hagy az út szélén. Ja! Szakadunk a röhögéstől!
„Aki megbetegszik megmentjük!” Eddig 15000 halálos áldozatok száma. Eddig!
Szerinte – Ül és mesél sárga fejjel. – egy hétvége alatt be tudnak oltani mindenkit, közben egy hétvége alatt 74 ezer embert vágott át.
De momentán a kedvencem „Ők azt látják, ami van, én pedig azt nézem, ami harminc év múlva lesz”. Aha! Nyuszika, ezt már valahol hallottuk: „A ló néz, a csikó lát, felszívnék egy csík kólát!”
Te tényleg csak nézel, de nem látsz! Mert nemhogy 30, de néhány év után is csak felejthető, tíz évnyi aljasság, kudarc, zsákutca, szégyellnivaló hiba leszel a magyar történelem lapjain.