Minimumus a vakcinátusban

Posted by

>Abba kéne hagyni ezt a kormányzást, ami nem megy, kár tovább erőltetni. Haza kéne menni, le kéne ülni egy pohárka pálinka mellé, és csöndben elmotyogni, ez sem jött össze, hiába volt a sok lopás és szemétség a demokrácia ellen.
A töketlen oltásról át kell állni az adatalapúra – mondta a Mini a hétvége közeledtével, de addigra már átcsaptak a hullámok a feje fölött. Kezdődött azzal, hogy kilépett a néppártból, mint macskát szarni, és a másik Putyinseggnyaló, ennek a mienknek a haverja, Salvini, aki hosszú időn át azzal oltogatta a Minit, hogy Strachéval és más tisztázatlan figurával csináljanak új frakciót, azon melegében beállt a helyére. Magyarul: otthagyták rögtön Európa sírásóját. Ezt tették már korábban a lengyelek is, amikor azt mondták, nem engedik be a magyarokat, ha orosz vagy kínai vakcinával oltatja be őket a nyitásról deliráló Orbán. Erre volt válaszlépés az, hogy akkor majd a tökösmagyar vakcinaútlevélben nem lesz benne, hogy mivel oltották a hazai parasztot.
Csütörtök-péntek magasságában nagyjából kormány nélkül maradt az ország és a haza, csak a Mini próbálta tartani a frontot, aki úgy belemelegedett a nyitásba – miféle nyitás, b+, amikor egyre több a koronás halott? –, hogy kénytelen volt két hétre totálisan lezárni az országot. Ezt vegyük át még egyszer! Elkezdték készítgetni az inzultációs hazugságokat – ön és maga szeretné-e, ha minden úgy lenne, ahogy én akarom? –, kezdtek megágyazni a bevándorlásmaszlagos, balódal-víruspártiságos kamutengernek, mire kiderült, hogy szarban van a palacsinta, itt nyitásról szó se lehet („Valaki mondja már meg neki, hogy hagyja abba, egyre több a fertőzött, 9. helyen állunk a Ki a leghülyébb a koronavírus elleni harcban a világon?-versenyben, ki ne engedje a népet a szorításból, mert elszabadul a pokol”), mást kellene kitalálni. Direkt írom, hogy kitalálni, mert azt, hogy csinálni, az Orbán-kormány esetében csak akkor igaz, ha lopni és hazudni kell.
Hm. Így lett a nyitás nagy bajnokából Nemzethy Minimumus. Nyunyóka próbálta egy darabig visszhangozni a miniszterelnöki baromságokat, de aztán ő is föladta, nyilván látta, itt már a hipó és a keménytojás sem segít.
Már épp kezdte megmagyarázni a Minimumus az irgalmatlan pocsék bizonyítványát, mely tele van karókkal meg intőkkel, amikor beütött az újabb krach. Volt ugye az, hogy pikk-pakk be tudnák oltani az országot, ha akarnák (meg ha lenne mivel), akár egy hétvége is elég lenne hozzá, mit van beszarva a balódal annyira, hogy képtelennek tartja rá ezt a csikólátással, szöszke ikrek dugogatásával és ereszcsatorna-függeszkedéssel foglalkozó, túlárazott horkolásgátlók beszerzését nyélbe ütő zseniális tolvajbandát.
A pikk-pakk úgy nézett ki, hogy elküldték Mari nénit Pest határából Kisvárdára oltásra, másokat Budakesziről Visegrádra, de úgy ám, hogy vigyék magukkal az onlányról letöltött Aranybullát annak igazolására, hogy ők most már a Mini adatalapú népe, mely azért szereti magát bezáratni, hogy a végén kinyissák előtte a kaput. (Most tényleg, nem marháznám egy ország minielnökét, de amikor totálkáoszba fordul a hétvégi oltás, előáll ezzel: azért jó a zárás, mert utána ki lehet nyitni. Tisztára olyan, mint a szőlőnyitás. Naná, hogy télire be kell buckázni, ha azt akarjuk, hogy ne fagyjon el a hajtás. De hát ez azért mégiscsak egy ország, könyörgök, nem három marék répareszelék!!!)
Aztán, hogy a totálkáosz még zamatosabb legyen, felfüggesztették a tömeges oltást, de ezzel szemben a nép özönlött (egymás nyakába köhögve, sorbanállva, tülekedve) az oltópontokra. És megmondjam, hogy ott mi történt? Naná, hogy az, amit felfüggesztettek: beoltották őket! A nemzet bődülésekre szakosodott főtulokja pedig továbbbőgött: oltunk ezerrel, mert csak ez segít, blablabla.
Aki egy tetves védőoltás beadását se tudja megoldani, hogy akar országot vezetni? Még az a négyjegyű segélyhívószám se jutott az eszébe, amit gond esetén hívni lehet. Tényleg ezek akarnak itt az életünkkel játszani? Lopni, csalni, hazudni, turisztikai milliárdokat átutalni Mészároséknak meg a vejnek: az valahogy könnyebben megy. A svájci bankszámla kódját valószínűleg nem olyan nehéz fejben tartani. Miről beszélünk, emberek? Ezek záratták be a CEU-t? A keresztényi szeretetre hangolódva kérdezem: Hogy akarják ezek megúszni ezt az egészet?
Sokan felhorgadtak Fekete-Győr András Lölö lecsukására vonatkozó elgondolásán, a Momentum amerikás stílusú kampányt visz, efelől nincs kétségem, annak része az elszámoltatás első helyen való szerepeltetése. A felhorgadás arra vonatkozott, hogy képzeli ez a nyikhaj az utólagos jogalkotást, eddig is mindenki megúszta a politikai szemétségeket, Orbánék is el tudnak majd sunnyogni az ellopott államkassza tartalmával. Minden politikai bűnöző megússza, akik pedig lelkesen nyalták a valagukat, majd elmondják, hogy parancsra tették, nincs új a nap alatt.
Micsoda dolog, kérdezték többen, hogy utólag majd – a Fideszbuktás választás után – azt olvassák a mostani tolvajelit fejére, hogy az akkori törvényeknek megfelelően cselekedtek. Merthogy kétharmados törvény volt erre-arra, azt nem sértették tehát meg. Ezért is lehetetlen az elszámoltatás mifelénk. Mert kínosan ügyelnek rá, hogy joggal támasztékolják ki a közpénzlopást.
Rendben van, mondom én, az egyszerű kis egykori firkászocska- De ha azok a törvények jogtalanok voltak, és a demokrácia leépítését szolgálták, akkor csak nem kéne engedni, hogy Lölö polgártárs és a NER (micsoda hazugság, ez így önmagában) elitje elszámoltatás nélkül elaraszoljon Azerbajdzsánba vagy a Maldív-szigetekre (naná, hogy pontosan tudva a széf kódját, ezt azért nem felejtik el). Ember kell hozzá, nyomozó meg ügyész, bíró és sok-sok pénzügyi szakértő. És tanú rogyásig a NER világából, aki majd szépen elmeséli Rogán, Kósa, Habony és a többi macher pénzügyi trükkjeit. De ne úgy legyen, mint Keller László idejében, amikor Orbánt az első négy év disznóságai miatt – ld. székházügy – simán futni hagyták. Azért az, hogy tíz év alatt módszeresen kifosztotta az államkasszát, csak megér annyit, hogy Fekete-Győr azt mondhassa (a nép vágyait mintegy megerősítve), hogy lennie kell elszámoltatásnak. A forradalmak után is szokott ilyen lenni, nem sikerül mindig úgy, hogy mindenféle jogállamiság próbáját kiállja. Most sem fog elmaradni. Nem lesz sima. De ezért a tíz évért valakinek felelnie kell. És nem annak, akitől a pénzt ellopták.
Itt járunk. Orbán egyre jobban hasonlít a dumájával egy hasbeszélőhöz. Hónapokkal ezelőtt emberéletekkel volt pofája méretni a járványvédekezés hatékonyságát. Hát, mondhatjuk, ez sem jött össze. Írom ezt azon a héten, amikor a totális zűrzavar eluralkodott az országban, és a java még hátravan. A hős képviselők és a NER-elit színe-java már turkál a fiók alján, keresi a márciusi kokárdát, és elkezdte fogalmazni az ünnepi beszédet. Petőfi örökösének képzeli ilyenkor mindig minden tolvaj magát, aki szabadságot adott a népnek. Készülnek már a kitüntetési listák, plecsniket fognak osztani a járvány elleni küzdelemben élen járó dicső fideszitáknak, fenékszagú publicistáknak, a kultúra „robotosainak”. Jön majd a főökör, aki puszta kézzel akarja térdre kényszeríteni a vírust. Látni fogod, amint ott sürgölődik, és hallani fogod azt az enyhén lebegő fátyolos hangját, amellyel most már egy éve egyfolytában hülyíti a fertőzéstől rettegő népet. Tényleg, vettünk 18 ezer használhatatlan lélegeztetőgépet 30 milliárd forintért, és most arról írnak a lapok, lassan a kapacitások végére értünk. Mi lesz még itt, polgártársak?

Ez volt a totális zűrzavar 9-es hete. Jöjjön a 10-es, a keresztényi szeretet jegyében egyre több rohadék kívánt szörnyű dolgokat a megfertőződött Dobrev Klárának. Hamar szárba szökik nálunk mostanában az elvetett gyűlölet magja.

Városi Kurír

Címkép: Halász Géza: Vakcina játék