A Hungarian Spectrum felfedezte Jakabot

Posted by

Balogh S. Éva írja a Hungarian Spectrumban, hogy éveken át nem figyelt Jakab Péterre, a Jobbik elnökére. De néhány napja két új közvélemény-kutatást tettek közzé, és mindkettő megerősítette a Jobbik növekvő népszerűségét, miközben a többi ellenzéki párt támogatottsága változatlan maradt. A Republikon Intézet három százalékpontos növekedést mutatott a Jobbik támogatásában, az IDEA pedig a Jobbikot a második legnépszerűbb ellenzéki pártnak minősítette, megelőzte a Momentumot. Sokan a Jobbik sikerét a párt elnökének, Jakab Péternek tulajdonítják.   Jakab 2009 óta tevékenykedik a Jobbikban, de országszerte csak 2018-ban lett ismert.  Akkor, új képvselőként  legelső beszédével  azonnali hírnevet szerzett magának, amikor az ülésterem fideszes oldalához fordult és kijelentette, hogy még soha nem beszélt ennyi bűnöző előtt. Amikor a Hír TV meghívta egy interjúra, egy olyan pólóban érkezett, amelyre a következő szavakat nyomtatták: „Ez a televízió hazudik.”
Jakabról kiderült, hogy zsidó felmenői vannak. Egyik nagymamája kikeresztelkedett zsidó, dédapja pedig Auschwitzban pusztult el. Ezért fideszes rongy újságírók Jakab helyett Jákobnak hívják. De Jakab  úgy tűnik, egészséges hozzáállással rendelkezik a saját családjának múltja iránt.
Aztán február 22-én volt egy autóbaleset. A Magyar Nemzet információi szerint Jakab autóját Hajnády Kristóf vezette, aki évekkel korábban, tinédzserként győzelemjelet villantott Auschwitzban, és egészen a közelmúltig Mirkóczki Ádámnál, az egri Jobbik polgármesterénél dolgozott.  A Jobbik legújabb botránya pedig az volt, hogy füstbomba robbant a Jobbiknál ​​dolgozó egyik szakértő kezében a „Fehér Házban”, a parlamenti képviselők irodáinak otthont adó épületben. Senki sem sérült meg, és a kár minimális volt. A Jobbik szóvivője azt állította, hogy a füstbombát leltározás közben találták meg, és mivel a fóliába volt tekerve, a férfi nem tudta, mi az. Fogalmam sincs, hol rejlik a teljes igazság, – írta Balogh S. Éva -, de a fideszes politikusok már úgy döntöttek, hogy egy jobbikos politikus csempészte be az épületbe a füstbombát. A titkosszolgálat vizsgálja az esetet. Kocsis Máté, a 133 bátor fideszes vezetője kézbe vette a történetet, a füstbomba pedig  kézigránát lett. Jakabot azonban nem félemlítik meg. Néhány jobb sora még mindig forgalomban van, például az, amelyet a párt újságja, az Alfahír közölt: ” Jövőre nem az országot fogjuk bezárni, hanem őket”. Vagy „csak  bizonyos ideig lehet üres hassal énekelni a himnuszt”. Ha nem követ el súlyos hibákat, Jakab a jövőben jelentős tényező lesz a magyar politikában.

Címkép: Jakab Péter “választási krumplit” vitt a Parlamentben Orbánnak