A Fidesz szavazó saját szerencsétlen sorsáért áll bosszút

Posted by
Béndek Péter
>A Fidesz-szavazóknak fogalmuk sincs *, mennyit ártanak a nemzetnek, maguknak és családjuknak ennek a gazembernek a hatalomban tartásával. Az ún. ellenzék sem segít rajtuk: nem képes megtalálni a módját annak, hogy a károkat érthetően és hitelesen megfogalmazza, utána meg valahogy eljuttassa hozzájuk ezt az információt a kiutat illető robusztus javaslataival együtt. Most mondott fel a Szent Imre intenzívterápiás stábja, bezár a teljes osztály. Még békebeli viszonyok között is érvágás lenne az országnak ennyi ritka képesítésű szakember elvesztése.
És ez csak azért történik, mert az erkölcsi züllés mellett az anyagi korrupcióban is világbajnok orbánzat nem tud megoldani két szakmai problémát az ország javára (1. hálapénz, 2. a közellátás elválasztása a magánpraxisoktól). De milyen szakmai problémát tudtak valaha is hatékonyan megoldani? Semmilyet, mert mindig a saját hálózatuk hízlalását és — ezzel összefüggésben — a közösségi szolgáltatások kivéreztetését tartották szem előtt, ahogy itt is. Elképesztő, ami folyik, az ember nem talál szavakat. És a szekér zörög tovább a semmibe…
* A Fidesz-szavazók tipikus indokai az ország tönkretételének előmozdítására a nemzeti érzés, Gyurcsány és Soros utálata, Brüsszel packázása, a buzik térnyerése, a migránsok áradása (ezeket mind idézőjelbe is tehettem volna) ismert formájukban egytől-egyig beléjük manipulált, ostoba, parlagi nézetek, amelyeknek igazságtartalma egyedül az állampárti tévé híradóiig terjed. A tisztelt Fidesz-szavazó (leszámítva a cinikus élősködőket) a saját szerencsétlen sorsáért áll bosszút a környezetén, amikor képes hitelt adni ezeknek, mivel a saját szerencsétlen sorsa képtelenné teszi a józan eszének használatára.
https://index.hu/…/01/szent-imre-korhaz-intenziv-osztaly/
A 444.hu írásából
lehető legrosszabb időpontban jött, hogy az új egészségügyi dolgozóknak március 1-jéig kell aláírniuk az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. A koronavírus miatt ugyanis a kórházak ismét óriási terhelés alatt állnak. A szerződés aláírása körüli dilemmák ugyanakkor előhoztak korábbi problémákat is, amik összeadódtak az új szerződés körüli korábbi aggályokkal. Ez vezetett például ahhoz, hogy a Szent Imre Kórházban az intenzív osztályon dolgozó 17 szakápoló és 3 orvos is felmondott.Úgy, hogy közben tele van a covidos részleg súlyos állapotban lévő koronavírus- fertőzöttekkel. Hozzájuk mától más osztályoktól rendelnek át ápolókat. Ami óriási feladat intenzíves ellátásban kevésbé jártas ápolóknak, a mostani nyomás ugyanis nemhogy a beugróknak, a rutinos szakszemélyzetnek is sok. Nagyon sajnáljuk, de ezt kellett tennünk – mondta a 444-nek a Szent Imre Kórházban felmondó 17 szakápoló egyike. Ők látták el eddig a covid-intenzívet, a nem covidos intenzívet és az úgynevezett szürke zónát, ahol a covid-gyanús, de még nem igazolt betegek vannak. Az ápoló szerint már tavaly jelezték a problémáikat a kórház vezetésének, de ígéreteken kívül nem kaptak semmit. 

Arra a kérdésre, hogy mik voltak a legnagyobb problémák, azt válaszolta: „Minden. Nincs elég eszköz, nincs ember, nincs pénz.” Alapvető dolgokért könyörögni kell, mint például gumikesztyű, FFP-2-es maszk, védőoveral. A vezetőség szerint ezekkel minden rendben volt. Volt, hogy egy ápolónak hat intenzíves betegre kellett figyelnie, jó esetben ketten voltak 6 betegre. (Szakértők szerint az ideális helyzet az, hogy két nővér jut egy betegre. Kivételes helyzetben ez az arány lehet fordított, vagyis egy nővér két beteget felügyel. A három lehet az a határ, ahol az ellátás minősége még nem romlik annyira, hogy a beteg életben maradásának esélyeit rontsa.)

Azon a három részlegen, ahol dolgoztak, összesen 24, de rosszabb esetben 30 beteg volt. Előfordult, hogy hiába volt sok a beteg, nem volt váltás, ezért beszorultak 5 órára is a kórterembe, evés, ivás nélkül. A kialakult helyzetről többször is azt mondta, hogy sajnálja, hogy így történt, adtak jelzéseket nem egyszer, de a vezetőség tudomásul sem vette őket.  „Az volt fájdalmas, hogy meg sem próbáltak minket marasztalni, voltak, akik már 20-30 éve itt dolgoztak.” 

Címkép: Szent Imre kórház. A felmondott stáb.