Orbán nem vett meg 1.8 millió Modernát

Posted by

Szabó Tímea
>Orbán Viktor azonnal adjon számot arról, hogy miért nem vette meg az Unió által Magyarország számára félretett 1,8 millió Moderna vakcinát! Orbán elárulta a magyar embereket és súlyosan veszélyezteti milliók egészségét és életét!
Orbán elmondta, hogy a Moderna 5 ezer forinttal drágább volt, mint a Pfizer, ezért inkább nem vásárolta meg, holott korábban azt nyilatkozta, hogy a pénz nem számít. Ráadásul tudjuk, hogy az orosz és a kínai vakcinák jóval drágábbak, mint a Pzizer, vagy a Moderna, csak az uniós oltóanyag beszerzésből gondolom, kevesebbet lehet a Fidesz sleppnek lopni. És persze lehetett megint hazudozni az Unióról, ahonnan “nem küldtek vakcinát”.
Egészen döbbenet, hogy Orbán ilyen nyíltan odadobja emberek egészségét és életét a saját politikai és gazdasági játszmái miatt. Érdekes, amikor Semjénnek kell kifizetni 64 milliárdos vadászkiállítást, 157 milliárdért kézilabda EB-t kell rendezni vagy 320 milliárdért harcászati járműveket beszerezni, akkor nem gond a pénz. Amikor Tiborcz István, Mészáros Lőrinc vagy Szíjj László százmilliádokat lopnak el a mi pénzünkből, akkor nem gond a pénz. Amikor 18 ezer lélegeztetőt vett Szijjártó csilliárdokért, amiból 16 ezer még mindig raktáron áll, akkor nem volt gond a pénz!
Aljas és életveszélyes hazárdjátékot űz Orbán! Számoljon el azonnal ezzel a döntésével az emberek előtt! Nagyon nagyot fognak bukni, miniszterelnök úr! Erről az emberek súlyos ítéletet fognak mondani ’22 áprilisában. Ezt nem ússza meg.

Címkép: Oltás Moderna vakcinával

%d bloggers like this: