Kósa nem is ostoba: Nem örökség volt, hanem korrupció

Posted by

Az LMP párt frakcióvezető-helyettese szerint Kósa Lajos és sofőrje felváltva járhattak a csengeri örökösnőhöz vesztegetési pénzekért. Csárdi Antal elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ügyészség ennek ellenére sem akarja kihallgatni a kormánypárti politikust. Az LMP szerint vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amelyet a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Csárdi Antal azt mondta, egy birtokába jutott vallomásról készült hatósági összefoglaló alapján a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft.-től, amit később Kósa Lajos vagy a sofőrje vitt el készpénzben. Az LMP politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy az ügyészség ennek ellenére sem akarja kihallgatni a kormánypárti politikust. “Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben” – idézte Csárdi Antal a nyomozóhatósági okiratot.

Az ellenzéki politikus szerint ez alapján nem átverésről vagy “ordító ostobaságról” van szó, hanem egy nagyon komoly korrupciógyanús ügyről: “Kósa Lajos így kaphatta vissza a szerinte neki járó EU-s pénzeket”.

MTI – szmo.hu
Címkép: Kósa, az örökösnő és még valaki