Szentendre – csak maszkban

Posted by

Itt a tavasz. Legalábbis a tavaszias az idő. Rengetegen jönnek a Duna-kanyarba. Szentendre örömmel fogadja a városba érkező kirándulókat, de hétvégenként óriási a tömeg, ami jelentősen növeli a megfertőződés kockázatát. A látogatók jelentős többsége nem visel maszkot, holott Szentendre közterületein kötelező a maszkviselés.
Az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent. A járvány harmadik hullámának emelkedő szakaszában ugrásszerűen növekednek az esetszámok, ezért rendkívül felelőtlen magatartás nem betartani a járványügyi védelmi szabályokat.
A város vezetése kéri, hogy – akármennyire is csábító kiszabadulni a bezártságból – a kirándulásokat halasszák későbbre, várják meg a járvány csillapodását. A városba látogatók közterületen viseljék a maszkot, tartsák be a védelmi távolságot – mindannyiunk egészségének megóvása érdekében.