Konzultálnak velem

Posted by
Radnai György
>„EMELT SZINTŰ KÉSZÜLTSÉGET RENDELTEM EL”
Csak bölcsen. És megfontoltan. Higgadtan. Úgy „magyarosan”. Mert a MAGYAR különleges, egyedi, a kormány kiemelten az…
1. Néhány napja a kormány elindította az aktuális propaganda-KONZULTÁCIÓT! Hogy mit akar a MAGYAR: hogyan nyissuk újra az országot. Mert „Nyitnikék”, már nagyon is nyitni-kék. Már a „NAGYEMBER” – mindenkit eligazítóan – ki is töltötte. Aztán a „NAGYEMBER” ma bejelentette: „emelt szintű készültséget rendeltem el a kórházakban”. Mint egy évvel ezelőtt: a „vegyek föl maszkot, ne vegyek föl maszkot” társasjátéknál, mert akkor mindenki ott lógott a TV előtt (mint annak idején az Izauránál), amikor jött az Operatív Törzs” és benne a főhős Nyunyókával és ment az összeség-visszaság (mint a „van kalapja, nincs kalapja): kell, dehogy kell, sőt árt, de mégsem árt)! Most megint kuss van a nyitásról, halasztva a Nemzeti Ünnepünkig. Hogy jönnek-e majd lengyel vendégünneplők? Necces.
2. „Minden oltás jobb, mint a vírus!” Milyen igaz mondás! Kiküldött „fürkészeink” azonnal fölcsipegették az elhullajtott oltóanyagokat, amik innen-onnan lepotyogtak az út porába. Még kínaiul is megtanultak, hogy értsék, amit érteniük kell (az olytakozónak nem kell értenie, az luxus). Rögtön izéibe szabályt is változtattak az „okosak”: nem kell az a sok szakmai-hajcihő, elég, ha a futsalos gyerek nyilatkozik és coki az aggódóknak. Az a „hüje-Európa”, benne Brüsszellel meg a Sorossal, a civilekkel: azok még mindig ragaszkodnak az ellenőrzéshez, az átláthatósághoz, a nyomon-követhetőséghez! A marhák! Bezzeg mi, MAGYAROK, mi ismerjük a dörgést, mi belecsapunk a lecsóba, akkor is, mert mi tökösek vagyunk, mert nemcsak nyereg van a seggünk alatt. (Meg ügyesek, ugye fürkészek?) Hogy mi fog történni? Lesz-e nemkívánatos következmény? Az sokára lesz, addig még sok zavaros víz és szállodahajó folyhat le a Dunán.
3. Viszont addig is élni kell! Ahhoz meg pénz kell! Nosza: emelkedjék a Házmester fizetése, akár százezerrel is havonta, meg annak a sok képviselőnek is, hát nem ott idegeskednek ott benn abban a nagy kupolás házban, ami előtt egy este az a Fekete gyerek egy játék füstbombát is eldobott az igaziak ellen?! Dehogynem! Meg pénz kell a Lölőnek is, meg mit tudom én még kinek, de kell. A szegénynek? A nyomorgónak? A nyugdíjasnak? ÍGÉRJÜNK! Ígérjünk nagyot! Nekik az is elég! Mondjuk azt: megkapod a tizenharmadik havit is, a növekedés olyan nagy lesz mindjárt, mint a Matolcsy seggén a piros-pötty! Meg azt: „Húsvétra Magyarországon lesz a legmagasabb átoltottság az Európai Unióban”! Vágod, haver?
4. Viszont van jó is, lásd meg azt is: ITT MINDENKI EGYENLŐ, MINDENKIRE UGYANAZOK A TÖRVÉNYEK VONATKOZNAK, NINCS KÜLÖNBSÉG EMBER ÉS EMBER KÖZÖTT! Nem hiszed? Miért nem? Hiszen például a temetés, az temetés. Ha csak ötven ember vehet részt a temetésen, akkor ötven ember vesz részt. Ha nem, akkor megnézheti. Még ha miniszterelnök, akkor is. Vagy ő mégsem, mert az templomi volt? Aztán ott van a meccsre-járás. Oda sem lehet menni mostanság. Kivéve a gyevi bírót! Meg a futsalost és a gyerekét. Meg nem tudhatod még kiét. Aztán melyik városban laksz? Ott az ellenzék nyert? Rá se ránts, annyi baj legyen, legalább nem kell a tartalékpénzzel kalkulálni, mert az nincs. Szóval: temess csak nyugodtan, de jobb, ha te is befekszel mellé…