Vitray

Posted by
Kovács Tamás
>Mint már ismeretes: nemrég autóbalesetet okozott Vitray Tamás a budapesti Andrássy úton. A legendás tévést a baleset után megfigyelésre kórházba szállították, de néhány órával később haza is engedték és szabálysértési eljárást indítottak ellene, ugyanúgy, mint naponta, hetente sok-sok honfitársunk ellen, legyen az 20, 30, 50, 60 vagy akár 80 éves! Olvasva a több száz okoskodó, az idős korosztályt elítélő, gyűlölködő kommentjeit elborzadtam, hogy mi történt ebben az országban az emberekkel! Gyűlölet a köbön!
Tegnap a világhírű világbajnok golfozó 45 éves Tiger Woods gyorshajtás miatt ronccsá törte lábait és óriási balesetet szenvedett! Akkor vegyük el a jogosítványát? Azok a fiatalok, akik 250 km-es versenyeket rendeznek az utakon, vagy akik leszorítanak az autópályán szórakozásból és még sorolhatnám órákig a példákat fiatal, közép vagy időskorú sofőrökről és rájönnénk, hogy az emberek felétől el lehetne venni a jogosítványt, ahogy egyes hozzászólok érveltek!
A vezetés nem kor függő!! A vezetés ember függő: van fiatal, középkorú és idős jó vezető és van ennek az ellenkezője is! Szomorú, hogy egy ilyen sikeres, népszerű televízió szakembert így meghurcoljanak a Facebook-on elsősorban a kora miatt! Ez abszolút igazságtalan, mert ma sajnos mindenkivel megtörténhet legyen az fiatal vagy idős, hogy hibázik, de egy ilyen eset után nem a jogosítvány elvétel a megoldás!
Bár a statisztikák szerint nem okoznak kirívóan sok balesetet az idősek, mégis, sokan gondolják úgy, hogy az idős embereknek nem kellene vezetniük, akkor amikor a balesetek 84 %-át a 17-59 év közöttiek okozták! Miről is beszélünk??? Fejezzük be a gyűlölködést!!!