Közös bölcsesség

Posted by

Böhm András
>Szokás szerint megint azt látom, hogy a Facebook közönségéből sokan vagy nem értik, hogy tényleg össze kell tartani, vagy értik, de képtelenek felülemelkedni a pártsovinizmuson. Elképedve olvasom, hogy sokan ismételgetik, Fekete Győr András hasonlít a fiatalkori Orbánra, és ugyanolyan is lesz, ezért aztán nem is szavaznak majd rá. (Megjegyzem, a fiatalkori Orbán rendkívül tehetséges, karizmatikus és népszerű volt, de ez mellékszál). A kevésbé elfogultak pedig azt ismételgetik egymásnak, hogy miért nem inkább Donáth Anna, vagy Cseh Katka.
Úgyhogy most egy kis összefoglaló vélemény a béke érdekében, és az egészen felesleges és sértő viták tompítása érdekében.
1.) Reményeim szerint, a közös bölcsesség azt az eljárást fogja kikövetelni, hogy a miniszterelnök- jelöltek választása két fordulóban történjék meg. Így aztán elkerüljük, hogy bárki 30%-os támogatottsággal vezesse az ellenzéket a választásokra. Mindenki szavazzon nyugodtan arra a jelöltre az első fordulóban, aki neki a legszimpatikusabb, és a két legerősebb támogatottsággal bíró jelölt jusson a második fordulóba, ahol ki-ki alapon dőljön el a jelöltség kérdése. Ez a megoldás ésszerű, gyakorlatias és megnyugtató.
2.) Momentum ügyben: lehet, hogy szokatlan, de szerintem a Momentum csapatot alkot és nem vezérelven működő alakulat. Fekete Győr András nem uralkodik, nem egy-személyben a főhatalom, hanem olyan csapatjátékos lesz a kampányban, mint a társai: Donáth Anna, Cseh Katka, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Orosz Anna, Hajnal Miklós és még sokan, fiatalok, tehetségesek, a közeljövő küldöttei.
Nem muszáj őket támogatni, lesznek ehhez biztosan elegen, de bántani őket kár, azt (még) nem érdemlik.