Hangosan gondolkodom…

Posted by
Lengyel Róbert
>Folyik a Balaton-Parti Kft. által hosszú távra megkötött szerződések visszamenőleges átvilágítása és minél mélyebben látok e feneketlennek tűnő mélységbe, annál jobban háborog lelkem (a gyomrom). Arcpirító dolgokra bukkanunk újra és újra egyes szereplőkkel összefüggésben. Épp most is, amikor e szerződések jogi vizsgálati összefoglalóit olvasgatom itt az asztalomon…
Ízelítőt kapok abból, hogy jól helyezkedve, jó politikai kapcsolatokkal, hátszéllel milyen könnyű is (volt) Siófokon sok pénzt keresni a város kontójára. Korrekt pályázatok nélkül, sőt, egyáltalán pályázatok nélkül, miképp lehet alkalmanként értékes önkormányzati ingatlanokhoz, azokból aztán elképesztő bevételekhez jutni? Hogyan lehet hosszú távra megkötött szerződések bérleti idejét az eredeti bérleti időszak lejárta előtt évekkel, ismét csak pályáztatások nélkül, további 10-20 évekre „kitolni”? Miképp lehet áron alul jutni bérleti jogokhoz? Egyszerűen fogalmazva, hogyan kell úgy szerződéseket kötni köztulajdonú ingatlanokra, hogy a végén sokan jól járjanak, sok pénzt keressenek, kivéve magát a tulajdonost, azaz a várost, annak közösségét?
Hogyan kell néhány újságíró-utánzatot, meg bértollnokot jól megfizetve felhasználni arra, hogy paravánt tartsanak a városi gazemberségek színpadja elé, közben mások lejáratását is megrendelve tőlük? Hogyan kell szőni egy városi „pókhálót”, amelynek minden szála minden szállal összefügg és amelynek a „nyálfonalait” zseniálisan ráncigálják, igazgatják is?
Van már némi fogalmam arról is, hogy egyesek, akik a város szolgálatára esküdtek fel anno, miképp lettek a helyi rendszer haszonélvezői. (Miközben meg az értékes önkormányzati ingatlanokat kezelő cégünk, azaz a Balton-Parti Kft. ahelyett, hogy nyereséget termelt volna, csak a veszteséget zúdította a városra.)
Mindeközben meg a kegyeltek, no meg azok emberei ezerrel támadtak az elmúlt években engem és próbáltak gazembernek beállítani. Nem vicces? A gazemberek másokat gazembernek neveznek. Persze alkalmanként most is pellengérre kerülök, immár a frakciónk, a BSE frakció tagjaival együtt.
De tetszik, vagy sem, ezúttal tiszta víz kerül a pohárba, amit pedig még meg lehet menteni, vissza lehet szerezni, amit a város szolgálatába lehet állítani, azt megmentjük, visszaszerezzük és a város szolgálatába is állítjuk. No és persze a város lakóit tájékoztatjuk a fejleményekről. Ezekben elszánt vagyok, a BSE tagjai pedig egyetértőleg támogatnak és szintén kellően elszántak.
Persze lehet továbbra is „okádni a tűzet”, próbálkozni pellengérrel, célzásokkal, vagy a lakáj médiák előtti hazudozással, bohóckodással, de ebben az udvarban, Siófok város udvarában, mi takarítjuk tovább a szemetet. Valahogy így kéne már az ország 30 éve halmozódó piszkát is kitakarítani végre…