Legeslegnemzetibbek?

Posted by
Orosz Jenő
>Nincs „nemzeti oldal” csak nemzetállami oldal!
– “Az a magyar aki annak vallja magát.” (Illyés Gyula) Mindenki tehát, aki magyarnak vallja magát a magyar nemzet tagja. Ebből következően a „nemzeti oldal” elvezés hibás és félrevezető; a nemzetből nem lehet kirekeszteni a „nemzeti oldal”-on kívülieket.
Nincs „legnemzetibb”, ahogy nincs „nemzetietlen” sem. Az ember vagy magyar, – mert állampolgár, mert magyar kisebbségi, vagy kivándorló – vagy nem.
– Amiről az orbánisták beszélnek az nem más, mint az általuk uralt nemzetállam fetisizálása!
– A világon mindenütt a jobb-, és baloldali populizmus a globalizmussal szemben határozza meg magát. Ez hol a multinacionális tőkével, hol a nemzetállamok fölötti politikai hatalommal szembeni ellenállást jelenti. Az orbánizmus kombinálta a kettőt, de csak a szavak szintjén, valójában a német nagytőke és az orosz, kínai imperialista törekvések úgy hatolnak be az fideszes elit elvtelen politikájába, mint kés a vajba.
– És mivel a nemzetállamnak, mint minden intézménynek saját önérdeke és önmozgása van és ezért amikor az állam képviselői nemzetről beszélnek, akkor leggyakrabban a saját, nemzetállami privilegizált hatalmukról beszélnek, illetve amikor illiberalizmusról, akkor pedig a jogállami kontroll megszüntetéséről.
– A magyar reformkori „Haza és Haladás” eszméje semmivé foszlott az öncélú „nemzetállami” politikában. Az orbánista elit, az öröklődő kiváltságainak biztosítása érdekében, a magyarságot a felvilágosodás előtti, világtól elzárt, a tudományt mítoszokkal helyettesítő, babonás korba akarja visszavezetni.
– Sokan, akik nem közvetlen haszonélvezői a nemzetállami kiváltságoknak hihetik azt, hogy a nemzeti-keresztény ethoszt képviselő közhatalmat támogatják, magukat becsaphatják, de azt nem tehetik meg, hogy kizárják a nemzetből a „nemzeti oldal”-on kívülieket, mert ez maga volna a trianoni csonkítással összevethető nemzeti öncsonkítás. Hazaárulás.