Tóth elvtárs toporzékol

Posted by

Rózsa Mihály
>Tóth elvtárs megsértődött nagyon. Tóth elvtárs úgy gondolja, a világ legaljasabb dolgainak egyikét követi el Hadházy Ákos azzal, hogy el mer majd indulni az előválasztáson vele szemben Zuglóban. Tóth elvtárs azt mondja, őt nem érdekli, hogy a zuglói ellenzéki választók mit akarnak, vagy őt akarják, vagy ne akarjanak semmit. Tóth elvtárs áll Zugló közepén és toporzékol. Csak el ne tűnjön ez a Hadházy hirtelen. Kezdek aggódni érte.
Miről szól az előválasztás? Tudom, hogy ti tudjátok nagy többségében, – vagy remélem ezt- de muszáj erről beszélni, mert úgy fest, hogy Tóth elvtárs és az MSZP baromira nem értik.
Nos az előválasztás célja az, hogy az ellenzéki választók maguk döntsék el, hogy az azon induló jelöltek közül, kit tartanak a legalkalmasabbnak arra, hogy őket képviselje. Ebben benne van az a lehetőség is, hogy a zuglói polgárok úgy döntenek, hogy elégedettek Tóth elvtárssal és akkor neki szavaznak majd bizalmat a folytatásra. Vagy úgy döntenek, hogy Tóth elvtárs választása eddig számukra egy kényelmetlen, szükségesnek vélt rossz volt és most örömmel más mellé állnak, akit jobb szívvel tudnak majd támogatni. Nagyon helyes döntése az ellenzéknek, hogy mind a 106 körzetben az ellenzéki választókra bízzák, hogy ki kapjon lehetőséget az indulásra. Ez egy szép demokratikus kezdeményezés. Akinek ez nem tetszik, az bizony azt mondja, hogy legyen pártmutyi az indulás és ne kapjanak a választók jogot a jelölt személyének eldöntésében.
Elég beszédes amúgy Tóth elvtárs részéről, a nagy felháborodása és cirkusza. És az MSZP is véletlenül kritikus a cirkuszával Tóth elvtárssal szemben. Hiszen ha Tóth elvtárs és az MSZP úgy gondolnák, hogy Tóth elvtárs népszerű a helyi ellenzéki választók között, erős irányába a bizalmuk, akkor nem hisztiznének, hanem tojnának arra, hogy kik és hányan indulnak majd velük szemben, hiszen biztosak lehetnének abban, hogy övék a legnépszerűbb jelölt helyben, így tutira mennének arra, hogy ő is nyeri majd meg az előválasztást. De amit mutat a műsoruk, az pontosan az ellenkezőjét mutatja ennek. Tóth elvtárs és az MSZP nyilván úgy gondolják, hogy eddig csak jobb hiányában és kizárólag a Fidesz ellenében szavaztak a kerület ellenzéki választói Tóth elvtársra. De ha igazuk van ebben, és simán akár igazuk is lehet, akkor nagyon jó, hogy az előválasztáson meg tudják majd találni azt a jelöltet, akire nem a nincs más kényszere miatt szavaznának csak, tehát ezzel akár növelni is lehet a begyűjthető ellenzéki szavazatok számát, ami töredék szavazat formájában is hozhat sokat a NER ellen.
Jó és hasznos lenne, ha Tóth elvtárs és a zsugorodó MSZP befejeznék itt a cirkuszolást és nyitottak lennének a demokrácia, a szabad verseny irányába, ami elvárható egy párttól, amelyik demokratikusnak akarja mondani magát. Aztán majd az előválasztáson a zuglói ellenzékiek meghozzák a maguk döntését. Amit természetesen utána minden szereplőnek el kell majd fogadnia. Így megy ez. Így kellene ennek mennie.

Címlap: Hadházy a Momentum színeiben