Nagyon személyes

Posted by
Perintfalvi Rita
>Ma volt az első alkalom, hogy a grazi egyetemen nyíltan beszéltem az engemet érő egyre brutálisabb és aljasabb támadásokról, lejáratásról, uszításról, lincselésről.
Az oldalaimon nem osztok meg mindent Veletek, mert szándékosan nem adok teret annak, hogy az a kegyetlen agresszió, ami azért folyik ellenem, mert felvállaltam az egyházon belüli szexuális bántalmazási ügyek feltárását és mert egy olyan emberközeli teológiát képviselek, ami visszautasítja a gyűlölködés és kirekesztés minden formáját és a feltétel nélküli szeretetet és elfogadást állítja a középpontba, Rátok is zúduljon.
Mert tudom, hogy meghasonláshoz vezet, ha elmondom, mindezt olyan emberek művelik velem, akik maguk is keresztények vagy legalábbis annak gondolják magukat. Mert nekem, keresztény emberként fáj, hogy pont ők takarják el előletek az Isten arcát, miközben azt harsogják, hogy ők a kereszténység, a nemzet és a család védelmezői. Azt az Istenarcot, amiben én csak a szeretetet látom és amihez számomra nem férhet a gyűlölet semmilyen formája.
De most röviden mégis összefoglalom, ami az elmúlt hónapokban, és egyre intenzívebben folyik ellenem:
– szisztematikus lejáratás a NER-KDNP-sajtóban, médiában, teli csúsztatásokkal, hazugságokkal, kiragadott mondatokkal és egyre csak szaporodik azoknak a keresztény újságíróknak a száma, akik beleállnak ebbe
– vallási keresztény fundamentalista-NER apologéták (hitvédők) aljas lejárató hadjárata ellenem különféle blogokon, Facebookon, beleértve a személyes jellegű (pl. a párkapcsolatomra vagy a szexuális életemre vonatkozó ocsmány megjegyzéseket)
– Nyílt zaklatás, bullying, megfélemlítések, fenyegetések chaten, emailben, a közösségi médián
– tudományos Fb-csoportokban nyílt és tömeges lincselés, szakmai kompetenciám teljes lerombolásának és a személyem teljes elhiteltelenítésének megkísérlése
– egyre több helyen írogatnak arról is, hogy az egyháznak ki kellene közösítenie engem, mert eretnek tanokat képviselek
– Ex-nyilas, jelenleg katolikus hitvédők brutális agresszióval támadó sorozatos lejárató videói, FB bejegyzései
– Szélsőjobbos, keresztény újságíró fizikai bántalmazásra uszítja fiatalok csoportját ellenem
– neo-náci portálok a 30-as évek stílusával és gyűlöletével írogatnak minden szemetet össze rólam.
S mindezt miért?
– Azért mert nyíltan kritizálom a trón és oltár szentségtelen szövetségét,
– mert kiállok a demokratikus és szekuláris állam mellett, és amellett, hogy egy szekuláris állam jogrendszerét, alkotmányát ne partikuláris vallási szabályok határozzák meg
– mert kiállok az emberi jogokért, a nők és a kisebbségek egyenlőségéért
– mert szót emelek a lelkiismereti és vallásszabadság mellett, beleértve a véleménynyilvánításhoz és a szekuláris (vagy ateista) világnézethez való jogot
– mert nem tűrhetem mindazt a szexuális bántalmazást, ami az egyházakban folyik és igen, bizony mindent meg is teszek ellene, hogy ez megváltozzon.
A Grazi Egyetemen nem mondtam el ezt így részletesen, nekik csak két mondatot kellett mondanom, hogy értsenek mindent. Hiszen minden az arcomra volt írva. És a megszólalásom után minden egyes jelenlevő kollégám külön megköszönte mindazt, amit az áldozatokért, az egyházért és egyúttal a demokráciáért teszek egy olyan kontextusban, ami keményebb talán minden eddiginél. És így az egész katolikus fakultás felsorakozott mögöttem és teljes támogatásukról biztosított. Nemcsak az osztrák, de a német egyház is.
Közben pedig látom, hogy a grazi tanóráimra – most kell regisztrálniuk – ismét dupla annyi diák jelentkezett, mint a múlt félévben. Jó érzés nagyon, hogy amíg Magyarországon ilyen durva támadások érnek, addig második hazám minden támogatást megad nekem. Hogy ez ennyire meg fog engem érinteni, arra nem is számítottam. 
Igen, mert vannak helyek, ahol a keresztény teológia nem NER-hitvédelem, mert vannak helyek, ahol a keresztény emberek nem NER-keresztények, mert vannak helyek, ahol a keresztények hozzám hasonlóan azt gondolják, hogy egy keresztény ember, politikus soha nem uszíthat, gyűlölködhet, veheti el másoktól az emberi jogait vagy taposhatja lábbal a demokráciát.
Én azért dolgozom, hogy Magyarország is ilyen hely lehessen! És egyszer az lesz, ha elegen kezdünk hinni végre ebben! “Mert aki hisz, az nem fél!”
Facebook
Címkép: Perintfalvi Rita