Hadházy a Momentum színeiben indul a zuglói előválasztáson

Posted by
Fekete-Győr András
>Soha nem fogom elfelejteni azt, amikor még 2017-ben a Momentum Mozgalom
mal a korrupciós bűncselekmények szigorításáért gyűjtöttünk aláírásokat, és egy választópolgár azzal lépett oda hozzám: „nem írom alá, mert biztos ti is ugyanolyanok lesztek, mint az elmúlt 30 év politikusai”.
Megértem azokat, akik már nem hisznek a politikusoknak: az elmúlt 30 évben újra és újra átvertek minket, újra és újra csalódnunk kellett. De mi pont azért alapítottuk meg a Momentumot, hogy megtisztítsuk a közéletet a korrupciótól, hogy megtisztítsuk a magyar politikát az országot zsákutcába vezető korrupt politikusoktól. Ebből soha nem fogunk engedni: a közös pénzünkből az országot kell jobbá tennünk, nem a politikusok életszínvonalát.
Azért fizetünk adót, hogy az egészségügyről ne a hiányzó szappan, vagy épp a kórházi fertőzések jussanak eszünkbe – hanem a zavartalan gyógyulás. Azért fizetünk adót, hogy az oktatási rendszer minden eszközt biztosítson a tanuláshoz – ne a szülőknek kelljen összedobniuk krétára. Azért fizetünk adót, hogy minden magyar emberhez méltó életet élhessen – és még egy világjárvány se lökhessen senkit a totális kilátástalanságba. Mert az adóforintjaink nem arra vannak, hogy Rogán új felesége földet vegyen magának, hogy Orbán Viktor valamelyik családtagja a sokadik milliárdjához jusson, hogy Szijjártó Péter jachtozzon, hogy Varga Judit hatalmas ingatlanokat vásároljon.
A Momentum a tisztesség pártja a magyar közéletben – és soha nem fogja elárulni azokat, akik még hisznek abban, hogy a politikának tisztességesnek kell lennie. Erre az egyik legnagyobb biztosítékunk pedig a korrupció elleni harc védőszentje, Hadházy Ákos , akivel közösen fogjuk felszámolni a korrupciót Magyarországon – kormányra kerülve pedig zéró toleranciát vezetünk be a lopással szemben.
Így a Momentum Hadházy Ákost indítja a zuglói előválasztáson – mert hitelessége, munkabírása és elköteleződése megkérdőjelezhetetlen a Momentum közössége számára.
Címkép: Hadházy a parlamentben
A teljes írás itt olvasható.